Kırklareli'nde FETÖ/PDY davasında ara karar

Kırklareli'nde FETÖ/PDY davasında ara karar

Duruşmada 3 sanık tahliye edildi, tutuksuz yargılanan 9 sanığın dosyası ayrıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, biri firar 20 sağlık personeli hakkında, "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla açılan davada 3 sanık tahliye edilirken, 9 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, örgütün haberleşme programı ByLock kullandıkları, KHK ile kapatılan sendikalar ve derneklere üye oldukları ve Bank Asya'da hesapları bulunduğu iddia edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Tutuklu 5 sanık, duruşma salonuna ceza infaz kurumu aracıyla getirildi.

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı. Duruşmanın ikinci günkü oturumunda 19 sanık ile 2 tanığın ifadeleri tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Halis İpek mütalaasında, tutuklu sanıklardan Cengiz Zorkul, Çetin Kaya ve Dursun Ali Bütüner'in tahliyesini, Ali Fuat Nergiz ile Levent Beyoğlu'nun ise tutukluluk halinin devamını talep etti.

Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı Burak Babacan, mütalaaya ilişkin kararda, Zorkul, Kaya ve Bütüner'in tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Sanıklardan Nergiz ve Beyoğlu'nun tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiğini açıklayan Babacan, 9 sanığın dosyasının ise tefrik edildiğini belirtti.

Babacan, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, müzekkere cevaplarının beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :