Kırıkkale'de yaban domuzu avı

Kırıkkale'de yaban domuzu avı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de yabancı avcı kafilesi, Balışeyh, Delice ve Sulakyurt ilçelerindeki avlaklara yaban domuzu avladı.Doğa Koruma ve Milli Parklar...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de yabancı avcı kafilesi, Balışeyh, Delice ve Sulakyurt ilçelerindeki avlaklara yaban domuzu avladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, yaptığı yazılı açılamada, Balışeyh, Delice ve Sulakyurt ilçelerindeki avlaklarda yaban domuzu avlamak için yabancı avcı kafilesinin bölgeye geldiğini kaydetti.

Her sene bu bölgeyi tercih eden Almanya, Avusturya, Macaristan ve Fransa'dan gelen avcıların bakanlık izinleri ile av için belirlenmiş olan avlaklarda avını yapıp gittiklerini ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

"Bu senede 2017 Şubat ayı itibari ile 35 kişilik yabancı avcı kafilesi Delice, Sulakyurt ve Balışeyh ilçelerindeki ormanlık arazide 57 yaban domuzu avladı. Domuzlardan 50 bin lira gelir elde edilmiştir. 2013 yılından 2017 Şubat ayı itibari ile bölgemize gelen avcı sayısı 156 kişidir. Yabancı avcı misafirlerin Kırıkkale otellerinde konaklayıp buralarda harcama yapmaları ekonomiye biraz canlılık katmıştır. Bakanlık tarafından özel firmaların düzenlediği av turları her zaman yapılmakta olup bizde av koruma görevlisi nezaretinde yapılmaktadır. Biz üzerimize düşen görevi onlara fazlasıyla göstermek durumunda olduğumuz gibi ülkemizin farklı bölgelerinde yaban domuzu avı yapıldığı gibi 2013 yılından bu yana Kırıkkale ormanlıkları tercih edilmektedir. 2017 yılı av turizmi açısından parlak geçecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :