Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Delice ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.Delice Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Delice ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Delice Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Mustafa Köse, sevgili Peygamberin doğumunun bu yıl 1445'inci ve Kutlu Doğum Haftasının 27'nci yılının kentte büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Sevgili Peygamberin doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurgulayan Köse, "Çünkü Hazreti Muhammed, Kuran'ın ifadesi ile 'Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil.' Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını tevhid ve vahdet üzerine yani birlik, kardeşlik, emniyet, yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve dostluk üzerine inşa etmiştir. Ensar ile muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik örneği dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir." diye konuştu.

Öğrencilerin ilahi dinletisi ve Peygamberin bazı Hadis-i Şeriflerinin okuduğu program, Kaymakam Nevzat Karkacı'nın öğrencilere çeşitli ödüller vermesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Turgut Ödem, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :