Kılıçdaroğlu: İlk kez yargı ayaklar altına alındı

Kılıçdaroğlu: İlk kez yargı ayaklar altına alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye'de yargının ilk kez ayaklar altına alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin bu ülkeye yaptığınızı Kenan Evren bile yapmadı" dedi.

Partililerine grup toplantısında seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümeti topa tuttu. Hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet olan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yargı var mı? Artık mesele bitmiştir. Yargı tarihte ilk kez ayaklar altına alınmıştır" dedi.

YARGI VE MEDYAYI AYAK BAĞI OLARAK GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan'ın yargıyı ve medayayı ayak bağı olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargı ayak bağıdır, medya ayak bağıdır diyor. Böyle bir şeyde demokrasiden bahsedilebilir mi? Kendisi başkanlık sistemi istiyor. Sen isteyebilirsin ama halk bunu sana vermeyecek. Her alanda geriliyoruz. Küresel rekabetçilik endeksi vergi politikilarında 2009'da 95. sıradayız. Eğitim politikalarnıda 2012'de 77. sıraya gerilemişiz. Herkesin üzerine titrediği adalet ama adelette son sıralardayız. Biz adaleti katlediyoruz" diye konuştu.

YARGI AYAKLAR ALTINDA, MESELE BİTMİŞTİR

DHKP-C operasyonları kapmasında tutuklanan avukatlara sahip çıkan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de yargıçlar vardır diyebiliyor muyuz? Türkiye'de adalet vardır diyebiliyor muyuz? Adaletin üç önemli ayağı var. Bir tarafında savcı, bir tarafında avukat bir tarafında yargıç vardır. Bunlar yargıçları hallettiler. Ankara'da oturanlar adeleti çiğniyorlar. Ama çözemedikleri birşey vardı. Avukatlar... Çünkü avukatları susturamıyorlardı. Şimdi de avukatları tutukladılar, onlara operasyon düzenlediler. Türkiye'de hukuk yok ki! Biz bir şeyi dinlemeyiz diyorlar. Bu ülkede adalet var, hukuk var diyebiliyor muyuz? Bu mesele bitmiştir. Onun için özgürlük isteyen her yurttaşın mutlaka ama mutlaka bu olaylar karşısında duyarlı olması gerekiyor. Üniversitelerden bir ses çıktı mı? Hukuk fakülteleri var bu ülkede dimi? Acaba ders veren bu hocalar öğrencilerinin yüzüne nasıl bakıyorlar? O öğrencilere hukuku nasıl anlatıyorlar? Savcıyı takmıyor bunlar, kapıları kırıp giriyorlar" diye konuştu.

KENAN EVREN BİLE BUNU YAPMADI

Tutuklanan avukatların bu ülkede faili meçhul cinayetleri aydınlattığı için tutuklandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bunlar Türkiye'de ava çıktılar. Ama onlar sizden daha yurt severdir sayın Recep Tayyip Erdoğan! Unutma bunu. Nerede beğenmedikleri muhalif birini bulsalar tutuklatıp içeri atıyorlar. Kenan Evren bile böyle yapılmadı. Türkiye'de ilk kez yargı ayaklar altına alındı. İlk bu ülkede yargı tartışılır hale gelmiştir. Bu avukatlar faili meçhul cinayetlerle ilgileniyordu. Sen misin bu ülkede faili meçhulu araştıran dendi. Bu ülkede faili meçhuller aranmasın istendi. Karakollarda darp, ölüm varsa bunlarla ilgileniyorlardı. Ama iktidar bunlarla ilgilenme dedi. HSYK'ya söylüyorum yeriniz yüksekte değil. Adalet açısından yeriniz çukurda" ifadelerini kullandı.

KİBRE BAKIN SİZ!

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te öğretmen ile Başbakan arasındaki konuşmayı hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. CHP bir dilekçe ile kurulmuş bir parti değildir. Bizim köklerimizde anadolunun uygarlıkları vardır. Anaların gözyaşı vardı. Kuvayi Milliye vardır bizim partimiz. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Bunun için bütün partiler geldi gitti CHP hala ayaktadır. Bir demokraside sosyal demokrat partinin olmadığı hiçbir parti yoktur. Biz nasıl bir toplum haline geldik? Vatandaşımız işsiz. Şehirlerde tüfek elinde kuş avına çıkıyor.Atama bekleyen öğretmene 'O oy senin olsun' diyor. Kibre bakınız siz" diye konuştu.

BİZ ULUSALCIYIZ, SOSYAL DEMOKRATIZ

Kendisini ve partisini ulusalcı ve sosyal demokrat olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u ne hale getirdiler. Biz vatan toprağını imar palanı olarak görmüyoruz. Burada alınteri ve gözyaşı var. Siz ulusalcımısınız yoksa sosyal demokratmısınız diye bize soruyorlar. Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçilik. Biz tabiki ulusalcıyız. Bu kafatasçılık değildir. Bizim ulasalcılığımız halkına inanan, halkına hizmet eden, başkalarının hizmetine taşeronluk etmeyen bir ulusalcılıktır. Biz birilerinin Ortadoğu'da taşeronluğunu yapmıyoruz. Bizim politikalarımız bu ülkenin çıkarlarına endekslenmiştir. Bizim sosyal demokrat anlayışımızda ne ezen ne ezilen bir düzen yatar. Eşitlikçi anlayış yatar. Sen hangi ülkenin taşeronluğunu yapıyorsun? Biz ulusalcıyız, devrimciyiz, biz sosyal demakratız. Biz bu ülkede savaşı kolay vermedik. Biz düşmana saygı duyduk. Atatürk İzmir'de Yunan bayrağını çiğnemedi. Bu ülke mücadeleyi kolay vermedi. Batı'nın Hasan Tahsin'i neyse Doğunun Diyap Ağa'sı odur. Kurtuluş Savaşı'nda tenik temizlik yapıldığı düşüncesi asla ve asla kabul edilemez. Biz bütün partilere, bütün inançlara bütün kimliklere sayglıyız. Biz insanımızı tarihimizi, topraklarımızı seviyoruz" diye konuştu.