Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü

DSP Genel Başkanı Aksakal: - "Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her ne kadar ayrı devlet iseler de gönülleri bir, bilinçleri bir insanların yer aldığı, bir bütünün iki parçasıdır"

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin bir bütünün iki parçası olduğunu bildirdi.

Aksakal, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'a birer kutlama mesajı gönderdi.

Mesajında,"Türkiye siyasi tarihinde ulusal çıkarlarımızın saldırıya uğramasına, Kıbrıs adasındaki soydaşlarımızın soykırımına karşı onurlu bir duruşun, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümünü yaşıyoruz." diyen Aksakal, DSP için KKTC'nin, Türkiye'nin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.

Aksakal, mesajında şunları kaydetti:

"KKTC'nin güvenliği, Türkiye'nin güvenliği açısından da gereklidir. Şu gerçek bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her ne kadar ayrı devlet iseler de gönülleri bir, bilinçleri bir insanların yer aldığı, bir bütünün iki parçasıdır. KKTC’nin stratejik önemi, bazı çevrelerin iddialarının aksine daha da artmıştır. KKTC, bazı uluslararası oyunlara alet edilmemelidir. DSP bu konudaki duyarlılığını her zaman gösterecek ve mücadelesini sürdürecektir. Bu vesileyle yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin barışa ulaşmasının 42. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :