KHK ile uzaklaştırılan sağlık çalışanları göreve dönsün kampanyası başladı

KHK ile uzaklaştırılan sağlık çalışanları göreve dönsün kampanyası başladı

Koronavirüs bahanesiyle koro halinde KHK ile uzaklaştırılan sağlık çalışanları göreve dönsün kampanyası başlatıldı, ancak millet FG'ye gönül veren bu güruhun 15 Temmuz gecesi tepemize nasıl bomba yağdırdığını henüz unutmadı

Yorumlu Haber

Koronavirüs bahanesiyle koro halinde KHK ile uzaklaştırılan sağlık çalışanları göreve dönsün kampanyası başlatıldı. Kampanyaya katılanların başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğla var. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün, koronavirüs salgınının etkilerine karşı hükümete bazı önerilerde bulundu. Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen sağlık çalışanlarının görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, askeri hastanelerin de süratle yeniden açılmasını istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da 'KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanları ve bilim insanları göreve çağrılmalıdır' diyerek aynı kampanyaya dahil oldu. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ise 'vaka sayısı arttıkça alkışın yetmeyeceği bir an gelecek, KHK'lı sağlık çalışanları göreve çağrılmalı' şeklinde görüş bildirdi.

Daha pek çok isim aynı konuyu ele almaya başladı, ancak görünen o ki FETÖ'cüler her şart ve halükarda boş durmayarak vicdan yaptırmaya varan ataklar yapmaktalar. Oysa millet FG'ye gönül veren bu güruhun 15 Temmuz gecesi tepemize nasıl bomba yağdırdığını henüz unutmadı. Unutuldu, tavsadı gibi görünse de iş ciddileşirse milletin kahir ekseriyeti de ciddileşir.

15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cülükten atılan pek çok memur bir yolunu bulup eski görevine döndü diye yüz buluyorlar. Dünya gözünü koronaya dikmiş çare ararken bu aymazların tüm dikkatleriyle devlete tekrar girme çabaları meselenin ne kadar büyük olduğunu göstermesi bakımından manidardır.

Sağlık çalışanları yetmezse tıp öğrencileri devreye girer, ama darbeciler girmemeli. Arkalarına siyasetçileri, gazetecileri alsalar da  asla taviz verilmemeli. Ayrıca KHK'lı denilerek hafifletilen bu ihraç edilmiş memurlar, terör örgütü ile üyelik ya da başka bir irtibatları olduğu için atılmıştır. Bir bakıma terör suçundan ihraç olmuşlardır. Onlara KHK'lılar demek suretiyle yapılan perdeleme, 15 Temmuz'a ve şehitlerimize ihanettir. Vatana ihanettir.

Kaynak:Memleket