Kerbela şehitleri Bakü'de anıldı

Kerbela şehitleri Bakü'de anıldı

Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 377. yılında Azerbaycan'da düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı

BAKÜ (AA) - Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 377. yılında Azerbaycan'da düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı.

Başkent Bakü'de ve diğer illerde sabah saatlerinden itibaren camilere akın eden Azerbaycanlılar, Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarını Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek andı.

Bakü'deki Tezepir Camisi'nde düzenlenen etkinlikte bazı vatandaşlar mersiye ve ilahiler eşliğinde elleriyle göğüslerine, demir zincirlerle sırtlarına vurdu. Cami içerisinde yer bulamayanlar yağmurlu havaya rağmen cami avlusunu doldurarak söylenen mersiyelere gözyaşları içinde eşlik etti.

Etkinliklere katılan vatandaşlar, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu. Ülkede birkaç yıldır uygulanan muharrem ayında kan bağışı kampanyası, bu yıl da devam ettirildi. Vatandaşlar, ülkedeki 15 camide düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösterdi, kan vermek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :