Kendi ülkesine demokrasi götüremeyen Amerika'da askerler meclis binasında yattı

Kendi ülkesine demokrasi götüremeyen Amerika'da askerler meclis binasında yattı

ABD 6 Ocak'ta yaşananlardan sonra kendine gelemedi. Washington'daki Ulusal Park'ta toplanan Trump destekçisi 10 binlerce gösterici ABD Kongresi'ne yürümüş, polis barikatlarını aşan bir grup gösterici Kongre Binası'na girmişti.

ABD'nin başkenti Washington'da, Joe Biden'ın yemin töreni için güvenlik önlemleri artırılırken, Kongre binasının korunması için görevli Ulusal Muhafızların koridorlarda yerlerde yattığı görülen fotoğraflar, dünya gündemine oturdu.

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından Joe Biden'ın 20 Ocak'ta yapacağı yemin töreni için başkent Washington'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Kongre binasının korunması için de yüzlerce Ulusal Muhafız görevlendirildi. Silahlandırılan Ulusal Muhafızlar, bina içerisine konuşlandırıldı.

Dün sabah Wall Street Journal gazetesinin Kongre Muhabiri Lindsay Wise'ın Twitter hesabından paylaştığı, Ulusal Muhafızların Kongre binası koridorlarında yerlerde yattığını gösteren fotoğraflar, ülke gündemini oluşturdu.

Daha sonra birçok muhabir de Kongre önünden ve içinden benzeri görüntüleri paylaştı. Reuters ve AP haber ajansları, birbirinden çarpıcı fotoğrafları dünyaya servis etti.

Ulusal Muhafızlara, Joe Biden'ınn göreve başlama sırasında ABD Başkenti'ne saldırı planlayanların patlayıcılar kullanması ve ağır silahlı olması ihtimaline hazırlıklı olması söylendi.

Kaynakların Politico'ya verdiği bilgiye göre, geçen hafta ABD Kongre Binası'nda meydana gelen ölümcül kuşatma sonrasında ortaya çıkan boru bombalarının ardından askerlere el yapımı patlayıcı tehditleri hakkında bilgi verildi.

Şimdiyse, Biden'in göreve başlamasından önce başkentin korunmasına yardımcı olmak için toplam 20 bin Ulusal Muhafız'a Washington'a inme yetkisi verildi.

Başkent Washington DC'de halihazırda 6 bin 200 asker bulunuyor ve Cumartesi gününe kadar en az 10 bin asker daha yerleştirilecek.Daha önce yalnızca koruyucu teçhizat taşıma yetkisi verilen askerleri birliklere, tabanca ve tüfek taşıma yetkisi de verildi.

Çarşamba günü çekilen çarpıcı fotoğraflarda, yüzlerce Ulusal Muhafız üyesi, tüfeklerini ve zırhlarını kucaklamış halde Kongre binasının taş zemininde uyurken görüldü.

Çarşamba günü ilerleyen saatlerde, Cumhuriyetçi milletvekilleri Mike Waltz ve Vicky Hartzler, Kongre Binası'ndaki birliklere kutu pizza dağıttı.

Hartzler, Kongre isyanlarından sonra Biden'ın galibiyetine itiraz ettiği için 'vatana ihanet partisi' damgası yiyen Cumhuriyetçiler arasındaydı.

155 yıl önce tarihin en kanlı iç savaşlarından birini geride bırakan ABD'de, o dönemden beri bu yana askerlerin Kongre Binası'nın içerisinde ilk kez kamp kurduğuna inanılıyor.

Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi Başkan Trump'ın ikinci kez azledilmesi konusunu tartışmaya başlamadan birkaç saat önce, binanın dışındaki askerlere hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın görevine başlamasına bir haftadan az bir zaman kala birlikler, diğer binlerce kolluk kuvveti ve sekiz metrelik çelik çitlerle birlikte başkenti olası şiddet olaylarından korumak için destek veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.