"Keloğlan:Yeni Masal" 7 Eylül'de vizyona girecek

"Keloğlan:Yeni Masal" 7 Eylül'de vizyona girecek

Yönetmen Süleyman Mert Özdemir:- "İşin içinde animasyonlar ve efektler var. Tüm bu hazırlıklardan sonra fantastik bir Keloğlan karakteri ortaya koymuş olduk"- Oyuncu Atilla Doğukan Türkyılmaz:- "" 'Kürkler sadece hayvanlara aittir, insanlara değil' diye b

İSTANBUL (AA) - AİŞE HÜMEYRA BULOVALI - Ünlü masal kahramanı "Keloğlan" ile arkadaşlarının doğayı ve hayvanları korumak adına verdikleri mücadeleyi konu edinen "Keloğlan:Yeni Masal" filmi 7 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

Filme ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan yönetmen Süleyman Mert Özdemir, projenin 2 yıl önce ortaya çıktığını belirterek, kendisinin daha sonra kadroya dahil olduğunu aktardı.

Özdemir, filmin ilk başlarda fantastik bir hikaye olarak ele alınmadığına işaret ederek, "Projeye dahil olduktan sonra da (Ferhat) Ergün ve yapımcılarımızla yaptığımız toplantılardaki revizyonlarla senaryonun son halini oturttuk. Sonra da çekimlere başladık." diye konuştu.

Çekimlerin İstanbul'da yaklaşık 40 mekanda, 18 günde tamamlandığını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Filmin çekimler dışında uzun bir hazırlık ve çok uzun post prodüksiyon süreci oldu. Yaklaşık bir sene sürdü. Çünkü işin içinde animasyonlar ve efektler var. Tüm bu hazırlıklardan sonra fantastik bir Keloğlan karakteri ortaya koymuş olduk."

- "Keloğlan neden bizim süper kahramanımız olmasın diye düşündük"

"Keloğlan" karakterine hayat veren 19 yaşındaki oyuncu Atilla Doğukan Türkyılmaz da Keloğlan'ın daha önce farklı yapımlarda ele alındığını belirterek, saf ve temiz yapısını bozmadan, yeni nesil izleyicinin dikkatini çekebilecek materyallerle donattıkları bir karakter çizdiklerini dile getirdi.

Türkyılmaz, seyircilerin filme ilgi göstereceğini temenni ederek, şunları kaydetti:

"Gerçekten Keloğlan'ın var olan imajını bozmadan yeni nesil bir Keloğlan ortaya çıkardık. Filmde, izleyicilerimizin, çocuklarımızın daha çok Avrupa yapımlarında aşina olduğu animasyonlar, görsel efektler kullanıldı. Bizim filmimiz biraz da 'Türkler de animasyon filmi yapabiliyor. Fantastik bir film de çekebiliyoru' kanıtlar nitelikte."

Türk sinemasında animasyon filmlere daha fazla ihtiyaç olduğunu aktaran genç oyuncu, "Ülkemizde çocukların Avrupa yapımı filmlere ilgisi yoğun. Keloğlan karakteri bizden bir karakter. Bir Türk halk kahramanı. Anadolu'da eski adı 'Galoğlan' olan bize ait bir değer, neden bizim süper kahramanımız olmasın diye düşündük." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Türkyılmaz, filmin içerdiği sosyal mesajlara da dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

" 'Kürkler sadece hayvanlara aittir, insanlara değil' diye bir çıkış cümlemiz var. İnsanoğlunun dünyanın sadece kendisine ait olmadığını anlaması lazım. Günümüzde hayvanlara karşı kötü muamelenin, istismarın çok yaşandığını görüyoruz ve bunların önüne geçebilmek adına, öncelikle çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Bizim filmimiz bu yönden de bu mesajı içeren güçlü bir film diyebilirim."

- "Cankız'la çok benzer noktalarımız var"

Filmde "Cankız" karakterini canlandıran Yağmur Ün ise filmin önceki yapımlardan daha farklı hazırlandığına vurgu yaparak, "İzleyiciler bence filme geldiklerinde oldukça eğlenecekler. Cankız karakteri aslında değişmedi, aynı. Sadece eski Cankız insanları ayırmıyorsa, bu filmde hayvanları da ayırmayarak, hayvan hakları için çok mücadele veriyor. Ben de zaten en çok karakterin bu yanına vuruldum. Çünkü çok benzer noktalarım var. Oynarken de aynı duygu hissedebildim en azından." şeklinde konuştu.

Senaryosunu Ferhat Ergün'ün kaleme aldığı filmin yapımcılığını Galip Gültekin ile Sonku Gültekin üstlendi.

"Kürkler yalnızca hayvanlara aittir" sloganıyla vizyona girmeye hazırlanan filmde ayrıca Asuman Dabak, Kaya Akkaya, Yakup Yavru ve Esvet Şahin de rol aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :