Kazakistan'da Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisi

Kazakistan'da Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisi

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Uyanık: - “Çanakkale’de bir ulus kendisinin işgale ve istilaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” - Milletvekili Abdrahmanov: - “Türk kardeşlerimizle birlikte zaferi kutlamaktan mutluluk duyuyoruz"

ASTANA (AA) – Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Çanakkale Savaşı'nda Türk halkının işgale ve istilaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin Han Şatır alışveriş merkezinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi'ne Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Uyanık, milletvekili Sautbek Abdrahmanov ve Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Almagül İsina’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Savaşı'nı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergide, Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin korosu Çanakkale şarkısını seslendirdi.

Büyükelçi Uyanık, yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünü kutlamak ve şehitleri anmak için toplandıklarına işaret ederek, "Çanakkale’de bir ulus kendisinin işgale istilaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Çanakkale tarihimizin dönüm noktasıdır ve bunun için önemlidir." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşı'ndaki gibi 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü darbe girişiminde de halkın direndiğini anımsatan Uyanık, halkın hiçbir şekilde işgale müsaade etmeyeceğini bir kere daha gösterdiğini kaydetti.

Uyanık, "Vatanımızın bağımsızlığı, ülkemizin bütünülüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden gerek Çanakkale Zaferinde gerek 15 Temmuz’da aziz şehitlerimizi bu vesileyle bir kere daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Abdrahmanov, Çanakkale Savaşı'nda insanların yaptığı kahramanlıklarını anlatarak, "Türk kardeşlerimizle birlikte zaferi kutlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler