Kayseri'deki terör saldırısı

Kayseri'deki terör saldırısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bu tür hain saldırılar karşısında, milletimiz birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar dimdik duracaktır"- ATO Başkanı Baran:- "Kayseri'de İstanbul'da ülkemizin neresinde o

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin Türkiye'nin huzurunu hedef alan bu tür hain saldırılar karşısında, milletin birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar dimdik duracağını bildirdi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, bu vahşi saldırıyı lanetlediklerini, terörden medet umanların amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade etti.

Bombalı araçla yapılan hain terör saldırısının herkesin yüreğini derinden yaktığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bu tür hain saldırılar karşısında, milletin birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar dimdik duracağını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, devletin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına dair inançlarının tam olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin birliğine ve beraberliğine saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü ve destekçilerini lanetliyoruz. Türk iş dünyası adına, bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Teröre karşı biriz, beraberiz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da Kayseri’de askerleri taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırıyı kınayarak, Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de oynanmak istenen oyunların farkında olduğuna dikkati çekti.

Bu milletin canı yana yana da olsa teröristlere taviz vermeyeceğini, birlik ve beraberlikten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Çarşı iznine çıkan askeri, öğrenciyi sivil vatandaşı kalleşçe katleden, ocaklara ateş düşüren terör örgütü, işte bu yüzden hiçbir zaman insan olamayacaksınız. Bu millet canı yana yana da olsa size taviz vermeyecektir, birlik ve beraberlikten vazgeçmeyecektir. Kayseri’de İstanbul’da ülkemizin neresinde olursa olsun teröre karşı biriz, beraberiz. Tankla, uçakla yapamadıklarını kalleş bombalarla yapacaklarını zannedenler başaramayacaksınız. Millet olarak, esnafımızla, tüccarımızla, öğrencimizle, işçimizle, memurumuzla askerimizin, polisimizin yanındayız, seferberlik halindeyiz, biriz, beraberiz."

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da hain terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir süre önce yaptığı teröre karşı milli seferberlik ilan edilmesi çağrısının ne kadar yerinde olduğu ortadadır. Yaşananlar, bunun kaçınılmaz olduğunu gözler önüne sermiştir. Gün, birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruma günüdür. Toplum olarak bu bilinçle hareket ederek terör belasından kurtulabiliriz" ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :