Katarlı öğrenciler yalanlarıyla sınava moralsiz giren gençler Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyor

Katarlı öğrenciler yalanlarıyla sınava moralsiz giren gençler Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyor

Katarlı öğrencilerle iddiaları yayan kuruluşlardan T24, "Katarlı gençler, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek" haberi için özür diledi, Kılıçdaroğlu ve CHP'liler özür dilemek yerine yalanlarına yeni boyut kazandırdı

Türkiye ile Katar arasında yapılan 'Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği' protokolü üzerinden bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarının algı operasyonu yalan çıktı.

Türkiye ile Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği" protokolüyle Katarlı öğrencilerin belirli kontenjanlara göre tıp, diş hekimliği ve eczacılık alanlarında sınavsız eğitim alacağı iddiasının yalan olduğu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklandı.

İddialarda hiçbir Katarlı öğrenci için YKS şartı aranmayacağı ve her öğrencinin Türkiye'de sınavsız eğitim alabileceği belirtilirken, durumun askeri sağlık alanında denklik üzerinden gerçekleşeceği belirtildi.

Algı operasyonuna çanak tutarak sınav öncesi gençleri provoke ederek motivasyonunu alt üst eden haberleri yapan ilgili medya kuruluşları bir bir özür dilemeye başladı.

T24, "Katarlı gençler, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek" haberi için özür diledi fakat yalan haberini silmedi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yalan haber üzerinden yaptığı paylaşımı silmeyerek algıyı devam ettirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden özür dileyen bir haber sitesinin açıklamasını paylaştı ve aynı yalan üzerinden siyaset yapan isimlere de tepki gösterdi.

Resim

Altun, tiwitinde "Evet, dünkü yalanı dolayısıyla ilgili kuruluş 27 saat sonra özür diledi. Peki ya şimdi bu yalanın peşinden gidip de sınav öncesi gençlerimizi provoke etmeye çalışan muhalefet mensupları ne yapacak? Tabii ki kafalarını kuma gömecekler. Onları gençlerimize havale ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

fag.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, yalan olduğu ortaya çıkan haberle ilgili Twitter hesabından, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!" paylaşımını yapmıştı.

Resim

#ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketi gündem oldu

Haberin yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun da özür dilemesi için peş peşe tweetler atılmaya başlandı.

Binlerce Twitter kullanıcısı, #ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketini kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini istedi.

İddiaları asılsız çıkan Kılıçdaroğlu, özür dilemek yerine yalanlarına ısrarla devam etti. "Katarlı gençler, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek" haberinin yalan olduğunun ortaya çıkmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yalanlarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu özür dilemek yerine şu paylaşımda bulundu: "Erdoğan yine algılar yaratabilmek için trollerini #ÖzürDileKılıçdaroğlu diye devreye sokuyor. Ben de bunu bekliyordum, hepsi gelsin :)

Şimdi halkımızı protokolü okumaya davet ediyorum. Gençler anladı oyunu, şimdi sıra halkımızda… Bu askerî gibi çerçevelenmiş ve bilerek ucu açık bırakılmış korkunç bir manipülasyondur!"

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.