Karneler erken verildi

Karneler erken verildi

Bazı okullarda soğuk nedeniyle karneler erken verildi.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler bugün soğuk nedeniyle karnelerini alarak iki hafta sürecek yarıyıl tatiline çıktılar.

2007-2008 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona eriyor. Konya’da ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 250 bin öğrenci 2 haftalık tatil yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu eğitim-öğretim yılından itibaren 'sanal karne' de vermeye başladı. Veliler, MEB'in ''www.meb.gov.tr'' adresli internet sitesine çocuklarının T.C. kimlik bilgileri ile girerek karneleri görebilecek. MEB'in, bu amaçla hazırladığı site, bugünden itibaren kullanıma açılacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karnelerin internet üzerinden de görülebileceğini hatırlatarak, "Çocuklar karnelerini alıp değiştiriyorlardı. Bu, çocuklarımızı sahteciliğe alıştırıyordu, onları bir manada özendiriyordu. Bu ortadan kalkıyor. Şimdi aileler internetten girip çocuklarının ders durumlarını, karnelerini görebilirler" dedi.

Öte yandan, öğrencilerin bu yıl alacağı karneler, geçen yıl uygulanmaya başlanan 100'lük not sistemine göre düzenlenmiş olacak. Karnede, öğrencilerin katıldığı etkinlikler ve okudukları kitap sayıları da yer alacak.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek.

Memleket