Kardavi'den Ezher'e 'kadın müftü' önerisi

Kardavi'den Ezher'e 'kadın müftü' önerisi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, kadınların da dini kuruluşlarda aktif olarak yer alması önerisinde bulundu

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Ezher Şeyhi Ahmed et Tayyib'e, kadınların da dini kuruluşlarda aktif olarak yer alması önerisinde bulundu.

 Ezher Şeyhi Tayyib'i makamında ziyaret eden Karadavi, fetva alanında kadınların etkinliğinin artırılması ve Ezher'in fetva kurumu olan İslami Araştırmalar Merkezi'nde kadınlara üyelik yolunun açılmasını önerdi. Ezher Şeyhi Tayyib ise kadının İslam hukukundaki yerini ve sosyal hayattaki önemini hatırlatarak, kadınların dini kurumlarda görev alması için gereken çalışmaların yapılacağını belirtti.

Öte yandan Myanmar'daki Müslüman halka karşı yapılan hak ihlallerini kınayan Tayyib, Müslüman alim ve yöneticilerin, hak ihlalleri karşısında tavır almaları gerektiğini ifade etti.Tayyib,Ezher kurumunun Myanmar halkına gerekli yardımı ulaştırmak için bölgeye girebilen insani yardım kuruluşlarından işbirliği talebinde bulunduğunu dile getirdi.

Karadavi, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Suriye konusundaki beyanlarının, geçen hafta öldürülen ünlü alim Muhammed Said Ramazan el-Buti'nin hedef alınmasında ''kışkırtıcı'' nitelik taşıdığı iddialarını yalanlayarak, basında yer alan bu yöndeki iddiaları ''utanç verici ve ayıp'' olarak nitelendirdi.

Etiketler :