Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu Veli Kütüphanesi kitap bağışı bekliyor

Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu Veli Kütüphanesi kitap bağışı bekliyor

Konya'da eğitim veren Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu bünyesinde açılan ve henüz 400 civarında kitap bulunan Veli Kütüphanesi'ne kitap bağışı çağrısı yapıldı.

Konya'nın sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu bünyesinde Veli Kütüphanesi açıldı.

Rehber öğretmenlerin yaptığı online seminerlerde öğrenci velilerinin kitapçı veya kütüphanelere gitme imkanı bulamadıklarının tespit edildiğini anlatan Okul Müdürü Faruk Acar, “Bu tespitten yola çıkarak Veli Kütüphanesi oluşturmaya karar verdik. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'nın okulumuza yaptırdığı, öğretmen ve velilerimizin de katkılarıyla geliştirdiği öğrenci kütüphanemizde bulunan kitapları bu proje kapsamında velilerimizin istifadesine sunduk” dedi.

whatsapp-image-2021-01-24-at-18-09-46.jpeg

KİTAP BAĞIŞI BEKLİYORUZ

Veli Kütüphanesinde 400’ü aşkın kitap bulunduğuna vurgu yapan Acar “İlk etapta bazı yayınevleri ve yerel kuruluşlardan kitap bağışı sözü aldık. Bağışçılarımızın desteğiyle kütüphanemizi zenginleştirmeyi umuyoruz. Öğrencilerimizle birlikte velilerimize de kitap okuma alışkanlığı kazandırıp eğitimli ve bilinçli toplum oluşumuna katkı vermek istiyoruz” diye konuştu.

Her yıl ödüllü veli kitap okuma yarışması düzenlediklerini hatırlatan Okul Müdürü Acar, bunun yanında 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren her akşam 20.30- 21.00 saatleri arasında “Aile Saa (de) timiz” adlı kitap okuma etkinliği düzenlediklerini anlattı.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI BEBEKLİKTE KAZANILIR

Kitap okula alışkanlığının bebeklik yaşlarından itibaren kazanıldığına vurgu yapan Acar sözlerini “1,5 yaşından itibaren kitap kokusunu alan çocuklar, ilerleyen yaşlarda da kitap okumaya devam etmektedirler. Veliler bebeklikten itibaren çocuklarına kitap okunmaya başlamalıdır. Anne ve babalarını kitap okurken gören çocuklar bu alışkanlığı kolay edinmektedirler. Ayrıca çocuklarla birlikte yapılan kitapçı ve kütüphane ziyaretleri de etkili olmaktadır” diyerek tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.