Karatay Medresesi hala kapalı
2007 Mevlana Yılı’nda kapılarını turistlere açamayan Karatay Medresesi hala kapalı. Restorasyonun uzun sürmesine tepki geldi.
Türkiye’nin tek çini eserler müzesi olma özelliği taşıyan Karatay Medresesi’nde iki yılı aşkındır devam eden restorasyon çalışmalarının uzaması, yer
li ve yabancı pek çok turistin kapıdan dönmesine neden oluyor. İki yıldır Konya’ya gelip Karatay Medresesi’ni kapalı bulan İngiliz turist Enid Flint, müzenin hizmete açılamamış olmasının şokunu yaşıyor. Flint, “Geçen yıl geldiğimde kapalı olan Karatay Medresesi’nde çalışmalar bu yıl da bitmemiş. Restorasyonun bu kadar uzun sürmesi çok ilginç” dedi.
Karatay Müzesi’nin ziyarete açılamamasıyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Gülgün Atalay ise çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, son aşamaya gelindiğini kaydetti. Müzeyi 1 ay sonra ziyarete açmayı hedeflediklerini anlatan Atalay, “2007’de ihale edilen işin önümüzdeki günlerde biteceğini düşünüyoruz. Şu anda genel müdürlüğümüz tarafından projelendirilen vitrinler montajlanıyor” dedi.
Memleket