"Karar, Türk siyasi hayatının geleceğine ışık tutacak"

"Karar, Türk siyasi hayatının geleceğine ışık tutacak"

Eski MHP Milletvekili Aydın:- "Hukuka uygun alınan bu kararın, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum"- "Şu anda verilmiş olan karar, önü kesilebilecek bir karar değil"- "Mahkemenin verdiği karar umut ediyorum, kar

ANKARA (AA) - Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararına ilişkin, "Hukuka uygun alınan bu kararın, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum." dedi.

Aydın, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezinde bazı partililerle bir araya geldi.

Program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koray, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararı hakkında, aleyhte sonucu kesinlikle beklemediklerini belirterek, hukuken bunun mümkün olmadığını ileri sürdü.

Aydın, "Bu bakımdan hukuki bir karar alındı. Şu anda yargıya güvenmek anlamında bunun bir umut ışığı olduğunu düşünüyorum. Hukuka uygun alınan bu karar, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum. MHP'de yürümekte olan olağanüstü kongre süreci, sadece önde görünen bizlerin yürüttüğü bir süreç değildir. MHP tabanının yüzde 90'ının desteğini almış, büyük bir çoğunluğun desteğini almış bir süreçtir." diye konuştu.

- "Önü kesilebilecek bir karar değil"

Kurultay sürecini tetikleyen unsurların iyi tetkik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de bir muhalefet partisi ihtiyacı var, bu eksikliği giderebilmek için güçlü bir MHP'ye ihtiyaç var. Çünkü şu anda Türkiye'yi oluşturan dinamikler güçlü bir MHP'yi zorunlu kılıyor. Çocukluğumuzdan beri bu davanın içinde yetişmiş insanlar olarak, Türkiye'nin bu ihtiyacının farkındayız. Bunu bir görev olarak kabul ettik. Şu anda verilmiş olan karar, önü kesilebilecek bir karar değil. Genel merkezimizin avukatlarının özellikle mahkeme sırasında verilen hükmün Yargıtay sürecinin beklenmesine dair talepleri, mahkeme hakimi tarafından reddedilmiştir. Dolayısıyla süreç, Yargıtay sürecini beklemeden uygulaması yapılabilecek bir süreç haline gelmiştir. O bakımdan atanan çağrı heyetinin büyük bir sorumluluk içerisinde mahkemenin kararını elden aldıktan sonra, uygun olarak MHP'nin olağanüstü kongresini toplayacaklarını söyleyebiliriz."

Sürecin önünün açıldığını ifade eden Koray Aydın, "Ben en yakın tarih olarak 30 Nisan'ı görüyorum. 30 Nisan'da bu ilk kongrenin yapılabileceğini düşünüyorum. MHP'de seçim yapılamaz hükmünü kaldırdıktan 21 gün sonraya, yeni bir gün belirleyerek bu süreçte ilçe seçim hakimliğini de göreve davet ederek, seçimli kongrenin yapılabileceğini söyleyebiliriz." dedi.

- "Yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacak"

Yargıtayın bu şu ana kadar uygulamalarında, bu tür süreçlere müdahil olmadığını, ihtiyati tedbir kararı almadığını gözlemlediklerini öne süren Aydın, "Bu bakımdan Yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacak." ifadesini kullandı.

Aydın, şöyle konuştu:

"Biz MHP olarak, ikiye ayrılmadık. Bu bizim aile içi bir meselemiz. Kardeşler arasında bir anlaşmazlık var, bu anlaşmazlığa mahkemeye giderek çözüm bulmaya çalıştık. Mahkemenin verdiği karar umut ediyorum, kardeşler arasındaki ihtilafın da ortadan kaldırılmasına vesile olacaktır. Parti genel merkezine de bir sorumluluk düşüyor. Biz sürtüşmelerin olduğu bir kongre arzulamıyoruz. Böyle bir şeyin MHP'ye yakışmayacağını düşünüyoruz. Hiç kimse MHP'den bir sürtüşme, bir aile içi kavga beklemesin. Buna hiç niyetimiz yok. Biz Türkiye'ye yönelik bir mücadele sürdürüyoruz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "hiç kimsenin olağan kongre dışında olağanüstü bir kongre beklememesi" yönündeki sözlerini de değerlendiren Aydın, MHP'nin sahibinin bin 219 kurultay delegesi olduğunu anımsattı.

Bu delegelerin, MHP'ye oy veren milyonlar adına MHP'nin tapu senedinde adı olan kişiler olduğunu kaydeden Aydın, "Mülkün sahibi onlar. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuka uygun olarak MHP kongresini yapacaktır. Bu kongrede bu mülkün esas sahibi olan kurultay delegeleri de partinin geleceğine en uygun kararı verecektir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :