Karapınar'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Karapınar'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Sazlıpınar İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerine su verimliliği konusunda bilgilendirici bir eğitim düzenlendi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karapınar ilçesinde bulunan Sazlıpınar İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerine su verimliliği eğitimi verdi. Eğitim, okulun sosyal faaliyet salonunda gerçekleştirildi ve öğrencilere su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir yönetimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtılarak suyun doğru kullanımı ve tasarrufu konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Karapınar'ın düşük yağış alması ve sınırlı su kaynaklarına sahip olması nedeniyle verilen eğitim büyük bir ilgiyle karşılandı.

Konuşmacılar, öğrencilere suyun hayati önemine vurgu yaparak, su kaynaklarının azaldığı dünya genelinde su tasarrufunun ve bilinçli kullanımın önemini vurguladılar. Özellikle öğrencilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, su tasarrufunu her yerde savunmaları ve yanlış davranışları uyarmaları gerektiğini ifade ettiler.

Sazlıpınar İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Engin Yün, eğitim programının öğrenciler için son derece faydalı olduğunu belirtirken, programa Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Karapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Haydar Kurt'un da katıldığı belirtildi.

Karapınar'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.