"Karaman'ın Kuşları" sergisi açıldı

"Karaman'ın Kuşları" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın'ın çektiği fotoğraflardan oluşan "Karaman'ın Kuşları" sergisi ziyarete açıldı.Caddebostan Kültür...

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın'ın çektiği fotoğraflardan oluşan "Karaman'ın Kuşları" sergisi ziyarete açıldı.

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sergide, yüksek kayalıkta yaşayan kartaldan, evlerin çatısında yaşayan kerkeneze kadar birbirinden farklı kuşların görülebileceği 62 fotoğraf yer alıyor.

Duru Bulgur'un sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan sergi, nesilleri yok olmaya yüz tutmuş kuşları gün yüzüne çıkarırken, Karaman'da bulunan kuş türlerindeki çeşitliliğe de dikkati çekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Karaman'ın eşsiz güzellikte kuşları olduğunu ve farkındalık yaratabilmek amacıyla sergiyi düzenlediklerini belirterek, "Projeye 'Karaman'ın Kuşları' ismini verdik. Amacımız nesli tükenmekte olan kuşlara dikkati çekmektir. Bu doğrultuda projemizin diğer ayağı da Karaman Kuşları adlı kitap çalışmamızdır. Duru Bulgur Yayınlarından hazırlanan kitapta, 90 kuş fotoğrafı ve ilgi çekici bilgiler yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Sergiden elde edilen gelir, İstanbul Karamanlılar Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitiminde kullanılacak.

"Karaman'ın Kuşları" sergisi, 5 Haziran'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :