Karaman'da güneş enerjisi santralinde sona gelindi

Karaman'da güneş enerjisi santralinde sona gelindi

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliğiyle yürütülen güneş enerjisi santrali çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.Karaman...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliğiyle yürütülen güneş enerjisi santrali çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) santralde yaptığı konuşmada, proje sayesinde elde edilen enerjinin şehir şebekesine aktarılarak belediyenin yüklü elektrik maliyetini büyük oranda hafifleteceğini belirtti.
Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Karaman'ın, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunduğunu ifade eden çalışkan, şunları kaydetti:
"OSB'de Barutkavuran köy yolu üzerinde yapımına başlanılan ve 20 bin metrekarelik alana inşa edilen Güneş Enerjisi Santrali Projesi, Karaman için önemli bir projedir. Santralde 4 bin 400 güneş paneli bulunuyor ve santralin 1 megawatt saat elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip. Santralde üretilen elektrik enerjisi günlük, standart 2 bin 500-3 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek değerlerde. Güneş enerji santralimizde elde ettiğimiz bu elektriği trafolarla şehir şebekesine vererek Karaman'ın enerji ihtiyacına biz de katkı sağlayacağız. Şu anda güneş panellerinin yarısı takılmış durumda. Önümüzdeki birkaç gün içinde montaj işlemi bitmiş olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :