Karaman’da Genç Çiftçi Projesi

Karaman’da Genç Çiftçi Projesi

KARAMAN (AA) - Kazımkarabekir ilçesinde, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında ilçe merkezine Ayşe Bay tarafından kurulan mantar serasında ilk hasat yapıldı.Kazımkarabekir...

KARAMAN (AA) - Kazımkarabekir ilçesinde, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında ilçe merkezine Ayşe Bay tarafından kurulan mantar serasında ilk hasat yapıldı.
Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat ve Kazımkarabekir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şimşek, Ayşe Bay'ın ilçe merkezinde mantar yetiştirdiği tesisi ziyaret etti.
Ziyaret esnasında konuşan Bay, eşinin bu konulara merakının olduğunu fakat maddi durumları elvermediğinden dolayı yapamadıklarını söyledi.
Bay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'ni duyduktan sonra faydalanmaya karar vererek kültür mantarı yetiştiriciliğine başladıklarını ifade etti.
Yetiştirdiği ürünlerin pazarlama sıkıntısını yaşamadığını aktaran Bay, şunları kaydetti:
"Bu projeye başvuru yaptım ve başvurum kabul edildi. Aldığım destek ile kurduğum bu tesiste kültür mantarı yetiştirmeye başladım. Yetiştirdiğim bu ürünleri, Kazımkarabekir pazarında ve toptan alıcılara pazarlıyoruz. Kompostu Antalya’nın Korkuteli ilçesinden alıyoruz. İklimlendirmeyi biz sağladığımız için iyi verim alıyoruz. Hesaplarımıza göre karlı bir iş. Gençlere tavsiye ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler