Karaciğer ve kanser yapan gıdalar

Vucudumuzun tabiri yerindeyse tam bir imalathanesi olan,yediğimiz tüm gıdaları,içtiğimiz tüm ilaçların nereye etki edecekse,oraya transferini gerçekleştiren organımız,karaciğerimize zarar veren alışkanlıklar ve yiyecekler nelerdir?Ayrıca uzun araştırmalar sonucunda,kansere en çok sebeb olan beş gıdayı sizlerle paylaşalım.

Karaciğer hasarının ana nedenleri

1. Sleeping too late and waking up too late.

Çok geç uyuma ve çok geç kalkma.

2. Not urinating in the morning.

Sabahları tuvalete gitmemek,yapmamak

3. Too much eating.

Çok fazla yemek

4 Skipping breakfast.

Kahvaltıyı atlamak

5. Consuming too much medication.

Çok fazla ilaç tüketmek

6. Consuming too much preservatives, additives, food coloring, and artificial sweetener.

Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek

7. Consuming unhealthy cooking oil.

Sağlıksız pişirme yağı tüketmek

İçinde en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı bile olsa, kızartma yaparken mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.

8.Çiğ (veya fazla pişmiş) gıdaların da tüketilmesi karaciğere ağır yük olur. Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli, saklanmamalıdır.

KANSERE EN ÇOK NEDEN OLAN 5 GIDA

1. Hot Dogs (Sosisli sandviç)

Zira içinde çok fazla nitrat vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.

2. (Processed meats)  İşlenmiş et 

Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir.

3. (Doughnuts) Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokmalar.

Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir.

4. (French fries) Kızarmış patates

Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir. Bunlara “French fries” değil, “kanser fries” olarak çağırılmalıdır.

5. (Chips, crackers, and cookies) Cips, kraker ve kurabiye, bisküi

Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır.

Hoşça, sağlıcakla kalın.  Ama en önemlisi adam gibi adam kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum