Kara Havacılık Komutanlığındaki darbe girişimi davası

Kara Havacılık Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi- Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda derdest edilen Orgeneral Akar'ı Akıncı Üssü'n

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumlarındaki salonda görülen duruşmaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan eski Astsubay Engin Göz, darbe girişiminin yaşandığı gün evinde dinlendiği sırada, aynı birlikte görev yaptığı mesai arkadaşı Başçavuş Talat Ural'dan gelen mesaj üzerine birliğine gittiğini ileri sürdü.

Kara Havacılık Komutanlığına saat 19.30'da giriş yaptığını belirten Göz, "Birliğe girdiğimde CH47F helikopteriyle ilgili toplantı olacağını söylediler. Astsubay Talat Ural bizim özel çağrıldığımızı söyledi. 'Bunu sana kim söyledi?' diye sorduğumda Kara Havacılık Okulundaki Albay Muzaffer Kartopu'nun emri olduğunu söyledi." ifadesini kullandı.

Göz, saat 21.00 sıralarında üst rütbeli komutanlar tarafından uçuş hattına acil çağrıldığını, Ural ile uçuş hattına gittiklerinde oradaki pilotların helikopterlere malzeme taşıdıklarını ve uçuş için hazırlandıklarını gördüğünü beyan etti.

Daha sonra helikoptere bindiğini ifade eden Göz, "Nereye gideceğimizi sorduğumda cevap vermediler. Helikopter pilotu Yarbay Halil Gül ile Genelkurmay Başkanlığının içerisine indik. Halil Gül ile yanındaki diğer pilot bana 'Genelkurmay Başkanımız gelecek, onu alıp götüreceğiz' dediler." şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanında sivil kıyafetli biri ve ellerinde uzun namlulu silah olan özel kuvvetlerden bir grup askerle helikoptere yürüyerek geldiğini ileri süren Göz, kalkıştan sonra helikopterin içinde Orgeneral Akar ile yanındakiler arasında herhangi bir konuşma olmadığını iddia etti.

Havadayken sürekli pilotlara "Biz ne yapıyoruz, durum nedir" diye sorduğunda, "Soru sorma, sadece işini yap" dediklerini savunan Göz, saat 22.30 sularında Orgeneral Akar ve yanındakilerle Akıncı Üssüne iniş yaptıklarını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Akıncı Üssü ile Genelkurmay arasında birkaç kez daha gidip geldiklerini ifade eden Göz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelkurmay Başkanını bıraktıktan sonra helikopterle havalanıp Genelkurmay Başkanlığına gittik. Bu sefer orgeneral rütbesinde, elleri arkadan bağlı, gözleri bir bezle bağlı 2 kişiyi aldık. Bu orgeneralleri gözleri bağlı olduğu için tanıyamadım, ortam da karanlıktı, bu iki orgenerali kollarından tutar vaziyette 5-6 özel kuvvet personeli getirdi. Onları da Akıncı'ya bıraktık.

Daha sonra yine havalandık ve yine Genelkurmay Başkanlığına indik, bu kez elleri arkadan bağlı, gözleri bezle bağlı, özel kuvvetler personelinin eşliğinde korgeneral ve başka rütbelerde 6-7 kişi gelip helikoptere bindiler. Akıncı hava üssüne indik. Daha sonra orada sabaha kadar bekledik."

Akıncı Üssü'nde sabah saatlerinde gözaltına aldığını ve daha sonra tutuklandığını belirten Göz, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler