'Kapasiteyi 4 kat artıracağız'
Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan, Türkiye'nin sektöründeki 3 fabrikasından biri olan Ak Alüminyum'da, bu yıl devreye girecek yeni döküm hattıyla, 6 bin ton olan yıllık kapasitelerini, 24 bin tona çıkaracaklarını söyledi.
Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan, Türkiye'nin sektöründeki 3 fabrikasından biri olan Ak Alüminyum'da, bu yıl devreye girecek yeni döküm hattıyla, 6 bin ton olan yıllık kapasitelerini, 4 kat artırarak 24 bin tona çıkaracaklarını söyledi.
Sevencan, Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Sah Inn Otel'de düzenlediği basın toplantısında, grup olarak 6 yıldır Antalya bölgesinde alternatif turizm alanında hizmet verdiklerini söyledi.
Club Karaburun ile ilişkilerini sona erdirdiklerini belirten Sevencan, bundan sonra turizmde Sah Inn Otel ile varlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
Bu yıl Antalya bölgesindeki yatak kapasitesinin 47 bin arttığını dile getiren Sevencan, "Son yıllarda çok fazla kazandırdığı söylenerek insanlar turizm sektöründe yatırım yapmaya yönlendiriliyor. Bu da bölgeye yatırım konusunda büyük bir ilginin olması sonucunu doğurdu. Oysa turizme yatırım yaparken çok iyi düşünmek gerekiyor. Harcanan paranın amorti edilme süresi 10 yılı geçmemeli" dedi.
ALÜMİNYUMDA YATIRIM
Holding'e bağlı AK Alüminyum Fabrikası'nda yeni yatırımlara gittiklerini dile getiren Sevencan, bu yıl için hedefledikleri ikinci döküm hattı kurma çalışmalarını tamamladıklarını anlattı.
Sevencan, Temmuz ayı itibariyle üretime başlayacaklarını ifade ederek, "Sektördeki 3 fabrikadan biri olan Ak Alüminyum'da yeni döküm hattımızla 6 bin ton olan yıllık kapasitemizi 4 kat artırarak 24 bin tona çıkaracağız. Şu ana kadar yaptığımız bu yeni yatırım için 2.5 milyon Avro'luk harcama yaptık. Arkasından ilave edeceğimiz yatırımlarla birlikte 4 milyon Avro'luk yatırım gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Sevencan, Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde kurulu, özelleştirme kapsamında olan, Alüminyum Tesisleri'ne talip olup olmayacakları yolundaki bir soru üzerine, şunları söyledi:
"Biz de elbette bu tesislerin Konyalı bir firmada kalmasını isteriz. Ancak, bizim durumumuz bu tesislere tek başına sahip olmak için uygun değil. Konya'da bu tesislerin bölge insanının elinde kalması yönünde bir ortak görüş oluşur ve ciddi firmalar buna destek verirse biz de bu işin içinde yer alırız. Gerek nefer olarak, gerek yatırımcı, gerekse destekleyici olarak."
HEDEF, 30 MİLYON LİTRE SU ÜRETİMİ
Beyşehir'deki Beysu Fabrikası'nın ürün yelpazesini artırdığını anlatan Sevencan, son olarak bardak su üretimi ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını, bu ürünlerini çok yakın zamanda piyasaya sunacaklarını söyledi.
2004 yılında 20 milyon litre su üretimi yaptıklarını dile getiren Sevencan, "2005 yılında 30 milyon litre üretim hedefliyoruz. Şu anda 6 ayrı ürün çeşidiyle hizmet veriyoruz. Geçen yıl itibariyle üretimine başladığımız 19 litrelik damacana ile ilgili birçok ilimizde bayilik çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.
Sevencan, ürettikleri suların başta Irak olmak üzere Almanya, Hollanda, Danimarka ve İngiltere'ye de ihraç edildiğini bildirdi.
HOLDİNGLER
Sevencan, bir soru üzerine, Konya'daki bazı holdinglerle ilgili olumsuz olayların Türkiye gündemine çok geç geldiğini söyledi.
TBMM bünyesinde holdinglerle ilgili bir araştırma komisyonunun kurulmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Sevencan, şöyle devam etti:
"Bu konunun geç gündeme gelmesine karşın artık, ciddi olarak araştırılacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Keşke bu komisyon çok daha önce kurulsaydı ve iyilerle kötülerin ayrımı daha önce yapılsaydı. Bu yapılmış olsaydı, olumlu faaliyetlerde bulunan yatırım, ihracat, dürüst yönetim gösterenlerin önü açılmış olurdu. Bugün (Holding eşittir Konya denilince) eksi 5 puan ile başlıyoruz. Yaşanan gelişmeler bu işi samimi olarak yapanları olumsuz etkiledi.
Holdinglerin çok iyi ayırt edilmesi gerekir. Hükümeti holdingler konusundaki çalışmasından dolayı tebrik ediyorum."