Kamuda Çalışan Velilere Uyum Haftası Müjdesi: İzinli Sayılacaklar

Kamuda Çalışan Velilere Uyum Haftası Müjdesi: İzinli Sayılacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılında okula yeni başlayacak öğrencilerin velileri için idari izin düzenlemesini duyurdu. Kamuda çalışan ebeveynler, uyum haftasında günde 3 saat idari izinli sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde ailelerin içini rahatlatacak kritik bir karara imza attı. Çocukların ilk okul günlerinde yanlarında olabilmesi amacıyla hazırlanan yeni düzenlemeyle birlikte, kamuda çalışan ebeveynler için idari izin imkanı tanındı. Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurumlarına gönderilen resmi yazı doğrultusunda, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencisi olan velilerden biri, talep etmesi durumunda 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında idari izin hakkından yararlanabilecek.

Günlük 3 Saati Aşmayacak Şekilde Düzenlenecek

Uyum haftası maratonunda velilerin izin kullanabilmesi belirli şartlara bağlandı. Uygulamaya göre izin süresi, öğrencinin ders saatleriyle uyumlu olacak biçimde günde 3 saati aşmayacak. Yalnızca 7-11 Eylül tarih kapsayan bu destek sayesinde anne veya babalar, çocuklarının okula alışma döneminde ilk heyecanlarına doğrudan ortak olabilecek. Kamu çalışanlarının bu haktan faydalanabilmesi için bağlı bulundukları kurumlara talepte bulunmaları yeterli sayılacak.

"Ailemle Okul Yolu Programı" Yıl Boyunca Sürecek

Bakanlık, ailelerin eğitim sürecine katılımını sadece uyum haftasıyla sınırlı tutmayı hedeflemiyor. Okullarda yürütülen rehberlik ve gelişim faaliyetlerini tek çatı altında toplamayı amaçlayan MEB, Ailemle Okul Yolu Programı projesini hayata geçiriyor. İlk hafta atılan bu adımın ardından, veli ve okul iş birliğinin tüm eğitim-öğretim yılı boyunca kararlılıkla devam ettirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.