Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesi

Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "Kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin, Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında olan yaklaşık 157 bin, yine Hak-İş Konfederasyonu çatısı altındaki yaklaşık 35 bin işçi kardeşlerimizin çerçeve sözleşmelerini imza

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin, Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında olan yaklaşık 157 bin, yine Hak-İş Konfederasyonu çatısı altındaki yaklaşık 35 bin işçi kardeşlerimizin çerçeve sözleşmelerini imzalıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Hak-İş Konfederasyonumuz ile imza aşamasını tamamlayacağız." dedi.

Müezzinoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, yaklaşık 1,5 aydır süren, kamuda çalışan işçilerin sözleşmesini imza aşamasına getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmeler sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ı üç kez ziyaret ettiklerini hatırlatan Müezzinoğlu, Yıldırım'ın, çalışan kesimin AK Parti iktidarları döneminde enflasyonun üzerinde kazanım elde etmesine ilişkin her türlü desteği verdiğini belirtti.

Kamuda çalışan işçilerin mutlu olacağı sözleşmenin imza aşamasına gelindiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin, Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında olan yaklaşık 157 bin, yine Hak-İş Konfederasyonu çatısı altındaki yaklaşık 35 bin işçi kardeşimizin çerçeve sözleşmelerini imzalıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Hak-İş Konfederasyonumuz ile imza aşamasını tamamlayacağız, onlarla da imzaları atacağız. Rabbim'den temennimiz, alın terleri bereketlensin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Atalay'ın hükümetten iki talebi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da yaptığı konuşmada, Türk-İş'i ilgilendiren 157 bin, geneli ilgilendiren 200 bine yakın kamu işçisinin sözleşmesinin imza aşamasına geldiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım ile Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür eden Atalay, "Özellikle Sayın Başbakanıma buradan ifade etmem gereken iki konu var. Sayın Başbakanım, malumunuz taşeronlarla ilgili konu devam ediyor, çalışmalarınızı biliyorum. Bu taşerondaki arkadaşlarımız devletin çatısı altında olsun. Aradaki aracılara ne veriyorsanız hatta yüzde 10 altını bize verin. Bu taşeronla ilgili problemi bir an evvel çözersek siz de rahatlarsınız, ülke de rahatlar." dedi.

Geçici işçilerle ilgili konuyu en yakın Başbakan Yıldırım'ın bildiğini söyleyen Atalay, "Bizim kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimiz var. Kurumlar ne kadar talep ediyorsa Sayın Başbakanım, o sürede yani kurum desin ki 'Ben 8 ay, 10 ay, 12 ay.' Ne kadar talep ediyorsa yani bu sözleşme sürecinde, şu önümüzdeki dönemde bunu da çözersek özellikle taşeron ve geçici işçilere müjdeli haber veririz diye düşünüyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :