Kamerun'da Boko Haram ile mücadele

Kamerun'da Boko Haram ile mücadele

Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nden General Dobekreo:- "Kamerun'un Marua, Yaunde ve Garua kentlerinde tutuklu yaklaşık bin 450 militan bulunuyor"

MARUA (AA) - Boko Haram ile mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nden (FMM) General Buba Dobekreo, Kamerun'un Marua, Yaunde ve Garua kentlerinde tutuklu yaklaşık bin 450 militanın bulunduğunu belirtti.

Müdahale gücünün başındaki Dobekreo, yaptığı açıklamada, Kamerun'da cezaevlerinde yaklaşık bin 450 militanın kaldığını, Boko Haram'ın en tehlikeli militanlarının Garua ve Yaunde'de tutulduğunu kaydetti.

Ülkenin kuzeyindeki Marua cezaevi Müdürü Simon Pierre Biye ise 100'e yakın Boko Haram militanının martta yargılanıp idam cezasına çarptırıldığını, söz konusu cezaevinde kalan tutuklu diğer 670 militanın ise hakim karşısına çıkmayı beklediğini belirtti.

Öte yandan Savcı Bedporo Joseph kasım ayında, sadece 350 kişinin kalabileceği şekilde inşa edilen Marua cezaevinde yer sıkıntısı yaşandığını bildirmişti.

Joseph, o dönemde 700'ü Boko Haram militanı, bin 513 mahkuma ev sahipliği yapan cezaevindeki yer sıkıntısı için acilen önlem alınması ve militanların bir an önce yargılanması gerektiğini vurgulamıştı.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında oluşturulan FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için uğraşıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler