Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Elvan: -"Türkiye'de sistem artık bir anlamda tıkanmış durumda. Bu sistemin önünü açmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte açacağız"- "Biz, Türkiye Cumhuriyetimizi önümüzdeki 100 yıla artık hazırlamak istiyoruz. Önümüzdeki 50, 100 yıllık süreçte Türkiye'nin ço

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye'de sistem artık bir anlamda tıkanmış durumda. Bu sistemin önünü açmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte açacağız." dedi.

Elvan, Mersin Oto Galericiler Sitesine yaptığı ziyarette, sitenin, Türkiye çapında sözü edilen, çok konuşulan, örnek yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Galericiler sitesinin, Mersin'in uygun kentleşmesi açısından önem arz ettiğini belirten Elvan, kent içerisindeki oto galericilerin tek noktada toplanmasının vatandaşlar ve şehir açısından yararlı olduğunu bildirdi.

Elvan, yurtdışından ithal olarak getirilen araçlarla ilgili sıkıntıların çözülmesine yönelik düzenleme çıkarıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Yurtdışından ithal otomobil getirip de bu araçların fiyatlarını düşük gösteren, ÖTV'sini yeterince ödemeyen veya değişik yollardan hukuka, yasalara aykırı olarak getirilen araçların vatandaşlara satılması halinde vatandaşların araçlarının üzerine şerh koyuluyordu. Buna yönelik bir düzenleme yaptık. Vatandaşların gerçekten bilmeyerek aldığı bu araçların üzerinde şerh varsa ÖTV'nin 4'te 1'i kadarını ödenmesi kaydıyla bu şerhler kaldırılıyor. Bu bizim gündemimize sık sık gelen, şikayet edilen sorunlardan biriydi. Bu noktada özellikle galericilerimizin rahatlayacağını düşünüyorum."

Türkiye'nin, önemli bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Elvan, ülkenin güçlü istikrara sahip olmasının, oto galericilerin de önünü açacağını ifade etti.

Bakan Elvan, siyasi istikrarın olmadığı yerlerde, ekonomik istikrardan bahsetmenin mümkün olamayacağına değinerek, şu görüşlere yer verdi:

"Biz, Türkiye Cumhuriyetimizi önümüzdeki 100 yıla artık hazırlamak istiyoruz. Önümüzdeki 50, 100 yıllık süreçte Türkiye'nin çok daha güçlü bir konuma gelebilmesi, demokrasinin çok sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi, artık darbe, vesayet, kriz, kaos dönemlerinin tamamıyla ortadan kaldırılabilmesi adına 16 Nisan'da tüm vatandaşlarım sandığa gidecek. Ben şuna inanıyorum, vatandaşlarımız mutlaka güçlü Türkiye'den, istikrardan yana oylarını kullanacaklardır. Bu memleketin, dayanışmaya, birlikte hareket etmeye ihtiyacı var. Dolayısıyla ben, bütün vatandaşlarımızın bu noktada, bu duyarlılık içerisinde bir tavır sergileyeceklerini düşünüyor ve inşallah yeni anayasa değişikliğine güçlü bir destek vererek ülkemizin önünün açılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum."

Anayasa değişikliğinin ülke açısından önemine işaret eden Elvan, "Türkiye'de sistem artık bir anlamda tıkanmış durumda. Bu sistemin önünü açmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte açacağız." dedi.

Elvan, konuşmasının ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Koçer ile galericiler sitesini gezerek, esnaflara hayırlı işler diledi.

Bakan Elvan, otomobilin fiyatında anlaşamayan bazı vatandaşların da pazarlıklarında orta noktayı bulmalarına yardımcı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :