Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

"Avrupa'nın değişik ülkelerinde 'evet' kampanyasına karşı o ülkeler tavır sergilerken, 'hayır' kampanyası yapmak isteyenlere kapılarını açarken, bunlar iyiliğimize bir şeyler isterler mi, istemezler. Dolayısıyla biz doğru yoldayız. Biz, bu anayasa değişik

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Avrupa'nın değişik ülkelerinde 'evet' kampanyasına karşı o ülkeler tavır sergilerken, 'hayır' kampanyası yapmak isteyenlere kapılarını açarken, bunlar iyiliğimize bir şeyler isterler mi, istemezler. Dolayısıyla biz doğru yoldayız. Biz, bu anayasa değişikliğine 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü daha da açacağız." dedi.

Elvan, Mersin'deki programında kapsamında, AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığı önünde partililere yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kutlu bir yürüyüşe çıktığını söyledi.

Ülkeyi, daha güçlü bir konuma getirmek için 16 Nisan'daki halk oylamasına kadar geceli, gündüzlü çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Elvan, 15 yıldır verdikleri emeklerden dolayı da partililere teşekkürlerini sundu.

Elvan, her alanda büyük projelerle Türk insanının hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin ilk şehir hastanesini Mersin'e kazandırdıklarını anımsattı.

Halk oylaması sürecine girildiğine dikkati çeken Elvan, "Sizlerden istirhamım, 16 Nisan'a kadar tüm Mezitlili hemşehrilerimizle bütünleşeceksiniz, kaynaşacaksınız ve anayasa değişikliğiyle birlikte neler getirdiğimizi anlatacaksınız. Bunu neden söylüyorum, çünkü çok yoğun bir şekilde yalan üzerine inşa edilmiş bir kampanya yürütülüyor." diye konuştu.

Elvan, 16 Nisan'ın Türkiye için kritik bir süreç olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hayır kampanyalarına bazı dış mihrakların destek verdiğini görüyorsunuz. Avrupa'nın bazı ülkelerinde bakanlarımız 'evet' kampanyası için çalışma yapmak istediklerinde bu ülkelerin izin vermediğini görüyoruz. Ama bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir milletvekilinin Almanya'da, 'hayır' kampanyasına destek verildiğini, kampanya için her yerin açıldığını görüyoruz. Biz, milletimizin yolundan hiçbir zaman sapmadık, milletimiz ne dediyse onu yaptık. O dış mihrakların sözlerine, söylemlerine, telkinlerine asla itibar etmedik. Biz, kendi kararımızı kendimiz verdik. Avrupa'nın değişik ülkelerinde 'evet' kampanyasına karşı o ülkeler tavır sergilerken, 'hayır' kampanyası yapmak isteyenlere kapılarını açarken, bunlar iyiliğimize bir şeyler isterler mi, istemezler. Dolayısıyla biz doğru yoldayız. Biz, bu anayasa değişikliğine 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü daha da açacağız."

- "Tek adamlığa izin vermeyen sistem"

Anayasa değişikliğiyle milli iradeyi daha güçlü kılmayı amaçladıklarını aktaran Elvan, milletin 'evet' oyu vermekle aslında kendisine oy vermiş olacağını söyledi.

Elvan, anayasa değişikliğiyle yüzde 50'nin altında oy alan hiç kimsenin hükümet kuramayacağını, bunun da güçlü lider ve güçlü hükümet demek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanının şu an herhangi bir sorumluluğu yok. Ne attığı imzadan, ne yaptığı işten dolayı ne Meclise karşı, ne de başka bir makama karşı sorumluluğu yok. Sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. Ancak biz yeni sistemde, anayasa değişikliğiyle daha demokratik bir yapı oluşturuyoruz. Demokrasimizi daha güçlü kılabilecek bir yapı oluşturuyoruz. Nasıl mı? Cumhurbaşkanını hesap verebilir bir konuma getiriyoruz. Cumhurbaşkanı, yaptığı iş ve eylemlerden dolayı TBMM'ye karşı hukuki açıdan sorumlu olacak. Siyasi açıdan sorumluluğu ise elbette millete olacak. Dolayısıyla TBMM, cumhurbaşkanını denetleyebilecek. TBMM, gerekirse cumhurbaşkanını Yüce Divana sevk edebilecek."

Değişiklikle demokrasinin güçleneceğinin altını çizen Elvan, "Tek adamlık diyorlar ya aslında getirmiş olduğumuz anayasa değişikliği tek adamlığa kesinlikle izin vermeyen bir sistemdir." dedi.

Elvan, 16 Nisan'da 'evet' oyu çıkmasıyla yasama, yürütme ve yargının daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.


Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :