Kâinat güzeli ABD'den
Las Vegas'ta yapılan 'Miss Universe' Kainat Güzeli yarışmasında 20 yaşındaki ABD'li Olivia Culpo birinci seçildi
Las Vegas'ta yapılan 'Miss Universe' Kainat Güzeli yarışmasında 20 yaşındaki ABD'li Olivia Culpo birinci seçildi. Türk güzel Çağıl Özge Özkul ilk 16'ya girdi. 89 ülkeden yarışmacının katıldığı Kainat Güzellik Yarışması'nda birinciliği ABD'li güzel kazandı. Rhode Island'dan katılan 20 yaşındaki Olivia Culpo, kendi ülkesindeki yarışmada 88 güzeli geride bırakmayı başardı.
Yarışmada Filipinler adına yarışan Janine Tugonon ikinci, Venezuela güzeli Irene Esser üçüncü oldu.
Alman güzel Alicia Endermann dereceye giremezken, Türkiye adına yarışan Çağıl Özge Özkul ilk 16'ya seçildi.
Olivia Culpo'ya kraliçelik tacını geçen yılın birincisi Angolalı Leila Lopes taktı. Para ödülünün yanı sıra sporsonlarca karşılanan birçok ödülün sahibi olan Olivia Culpo, müzisyen bir aileden geliyor. 20 yaşındaki güzel, çello başta olmak üzere birçok enstrüman çalabiliyor. New York'taki ünlü "Carnegie Hall"da da çalan "Kainat Güzeli" sinema ve televizyon dalında kariyer yapmak istediğini ifade etti.
En çok güzeli ABD çıkardı
ABD bugüne kadar Kainat Güzellik Yarışmasını en çok kazanan ülke. Son olarak 1997'de Amerikalı Brook Mahealani Lee birinci seçilmişti. Ancak ada ülkesi Porto Rico, ABD'ye bağlı olmasına rağmen yarışmaya kendi adayını gönderiyor. Böylece ABD'nin toplam birinciliği 13'ü buluyor. Venezuela 6 birincilikle ABD'yi takip ediyor. İsveç ise 3 birincilikle 3'üncü sırada.