Kahraman'a Tuna Nehri'nde marş sürprizi

Kahraman'a Tuna Nehri'nde marş sürprizi

TBMM Başkanı Kahraman, Belgrad'da tekne ile Tuna Nehri gezintisi yaparken Plevne Marşı çalındı - Kahraman ve beraberindekiler marşa eşlik etti - Kahraman: - "Biz kökü olan ve gözü atide olan bir milletiz. Türkiye büyük devlettir, onun farkında olmamak haz

TBMM (AA) - Sırbistan'a resmi ziyaret gerçekleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çıktığı Tuna Nehri gezintisinde, "Tuna Nehri Akmam Diyor" dizeleriyle başlayan Plevne Marşı sürpriziyle karşılaştı.

Kahraman ve beraberindeki heyet, Belgrad'da tekne ile Tuna Nehri gezintisi yaptı.

Tekne Sava Nehri'nden Tuna'ya geçtiğinde, hoparlörden Plevne Marşı çalınmaya başlandı. Bu jest karşısında memnuniyetini gizlemeyen Kahraman, heyetindekileri de teknenin ön kısmına çağırarak marşa eşlik etti.

Teknenin kaptanı Kahraman ve beraberindekilerin bulunduğu üst kata gelerek, "Size özel bir sürpriz" dedi. Kahraman da kaptana teşekkür ederek kartvizitini verdi. Kahraman, marştan sonra yanındakilere dönerek "Jeste bakar mısınız." dedi.

Duygularını AA muhabirine anlatan Kahraman, "Avrupa'da böyle yerlere geldiğimizde ceddimizi minnetle anıyoruz." diye konuştu.

Atalarının Balkan topraklarında adaletiyle, gücüyle ve cihangirliğiyle yıllarca kaldığını dile getiren Kahraman, tarih şuuru olması gerektiğini söyledi.

Kahraman, "Tarih şuuru olanın kökü var demektir. Kökü olmayan ağaç kurur. Kökü olan hem meyve verir hem büyür hem yeşillenir. Biz kökü olan ve gözü atide olan bir milletiz. Türkiye büyük devlettir, onun farkında olmamak hazindir." ifadelerini kullandı.

Belgrad'da kendisine hüsnü kabul gösterildiğini belirten Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerdeki ziyaretinin ilişkilere çok olumlu katkısı olduğunu vurguladı.

Sırbistan'ın Balkanlar'ın merkezi konumundaki bir ülkesi olduğuna işaret eden Kahraman, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Türkiye'ye duyduğu sevgi ve saygının ilişkilerin gelişmesinde önemli bir aşama olduğuna dair inancını dile getirdi.

Temasları kapsamında öğleden sonra görüştüğü Vucic'in, iki ülke arasında imzalanan 16 anlaşmanın parlamentolardan ivedilikle geçmesinin önemini aktardığını anlatan Kahraman, Sırbistan Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan'dan övgüyle bahsettiğini belirtti.

Kahraman, Vucic'in her uluslararası platformda Türkiye'nin yanında olduğunu ve Türkiye'deki terörist faaliyetlere karşı ülkesinin üzerine düşeni yapacağını söylediğini ifade etti.

Kahraman, ikili ilişkilerin imzalanan anlaşmalar sayesinde çok daha iyi noktaya geleceğini vurguladı.

Bu arada Kahraman, tekne gezintisi öncesinde, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim görmüş bazıları Müslüman Sırbistan vatandaşlarının oluşturduğu Türkiye Mezunları Derneği üyeleriyle tanışma toplantısına katıldı.

Öte yandan Sırbistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Zoran Drasigic tarafından Kahraman ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :