Kağıthane'deki öğrenciler hobi bahçesinde ekip biçecek

Kağıthane'deki öğrenciler hobi bahçesinde ekip biçecek

Kağıthane Belediyesince ilçedeki ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilerin hizmetine sunulan hobi bahçesinde çocuklar, haftanın belirli günlerinde meyve, sebze ve çiçek ekerek, toprakla zaman geçirecek- Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç:- "Bu hobi bahçesiy

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi tarafından ilçedeki çocukların doğada toprakla uğraşarak keyifli vakit geçirmeleri için yapılan hobi bahçesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hamidiye Mahallesi Gölcük Sokağı'nda 4 bin metrekare alan üzerine kurulan hobi bahçesinde inşa edilen 60 hobi evi, ilçedeki 60 ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilere ücretsiz olarak tahsis edildi.

Haftanın belirli günlerinde meyve, sebze ve çiçek ekmek için hobi bahçesine gelecek olan öğrenciler, ekolojik tarımı öğrenerek toprakla zaman geçirecekler. Ayrıca hobi bahçesi ile çocuklar yeni beceri ve yetenekler kazanırken, keşif, işbirliği, sorumluluk, doğaya sevgi ve saygıyı da öğrenecekler.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, çocuklar, gençler ve yetişkinlerin, park ve bahçe, açık kapalı spor alanları, kültür merkezleri, yaşam beceri atölyeleri, bilim merkezleri gibi sosyal alanlarda vakit geçirmeleri için gelirlerinin yüzde 25'ini bu alanlara ayırdıklarını söyledi.

Yeşil alan üretme konusunda çok gayretli olduklarını belirten Kılıç, ''Çok güzel bir hobi bahçesi oluşturduk. Bu hobi bahçesiyle 288. yeşil alanımızı üretmiş oluyoruz. İnşallah 2018 yılında 300'ün üzerine çıkacağız. Yeşil alan üreteceğimiz noktaları belirledik. Hobi bahçesini 60 bölüme ayırdık. Tüm ilkokul ve ortaokullarımız burayı değerlendirecekler. Kalan 2-3 taneyi de belediyemizin çocuk, gençlik, hayvanseverler ve kadınlar meclisi birlikte değerlendirecek. Burada çeşitli sebze, meyve ve bitkilerin nasıl yetiştiğini çocuklarımız uygulamalı olarak görecekler.'' diye konuştu.

- ''Yeşil alanlarımızı 5-6 kat artırdık''

Yeşil alan üretmede kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine işaret eden Kılıç, gece kondu önleme bölgeleri ve sanayi alanlarının dönüşümünün mahalle içlerindeki yeşil alanı artırmalarındaki en önemli etken olduğuna dikkati çekti.

Kılıç, yeşil alana sahip çıktıklarını ve ilçedeki 61 imarlı parselin planını değiştirerek yeşil alan yaptıklarını vurgulayarak, ''Hızlı bir şekilde yeşil alanlarımızı 5-6 kat artırdık. İstanbul'da metrekareye en fazla çocuk parkı düşen ilçe konumuna geldik.'' dedi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır da çocukların bir çoğunun ekmeğin sadece fırından çıktığını bildiklerini ve daha gerisinde bunun ekilip kaldırıldığını bilmediğini belirtti.

Her okula bir hobi bahçesi düştüğünün altını çizen Çayır, bahçeyi en iyi ekip biçen okulu seçeceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, çocuklarla birlikte hobi bahçesinin açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra çocuklarla birlikte hobi bahçesine giren Kılıç, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :