Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: - "Yaşadığımız coğrafyada kadınlar, günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indirimi

ANKARA (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Yaşadığımız coğrafyada kadınlar, günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır." dedi.

Köse, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, medya temsilcilerinin etkinliğe ilgi göstermemesini eleştirdi.

"Bütün basın mensuplarının toplantıyı izleyerek kadına yönelik şiddeti gündeme taşımasını dilerdim." diyen Köse, basının kadına yönelik şiddete de gereken ilgiyi göstermediğini savundu.

Bugünün, dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddetle cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu değerlendiren Köse, "Yani bugün, kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağ dışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür." dedi. Köse, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaşadığımız coğrafyada kadınlar, günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Medyatik bir özelliği yok ise ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye. Aslında kimsenin niyeti de yok. Şimdi de bir bahane buldular, OHAL diye. Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de mühürlemek bu bahane ile şahane oldu onlar için."

-"Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü olmadığını ileri süren Köse, iktidarın en büyük tehlike olarak örgütlü kadınları gördüğü iddiasında bulundu.

Köse, kadın hareketinin mühürlenemeyeceğini belirterek, "Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun CHP ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

"Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına" asla teslim olmayacaklarını vurgulayan Fatma Köse, topluma ve kendilerine dayatılmak istenilen "gerici cinsiyetçi yaşam tarzını" ise reddettiklerini ifade etti.

Köse, "Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza, sokaklarımıza sahip çıkıyoruz. Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Umut var, biz varız." değerlendirmesini yaptı.

Fatma Köse, kadın kolları olarak bu gün dolayısıyla ülke genelinde çeşitli etkinler düzenleyeceklerini, kendisinin de akşam saatlerinde İzmir'de kadınlarla beraber yürüyeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler