Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

19 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz ettiği, para ve cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen şüphelinin 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı- Mağdure avukatı Ünal:- "Artan bu alçak saldırılar, kadının kendini ve kız çocuklarını korum

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de 19 yaşındaki kıza tecavüz ettiği, para ve cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen şüphelinin "cinsel saldırı" ve "nitelikli yağma" suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cengiz Ay ile mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada, mağdur E.F.B'nin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan sanık Ay, ifade vermeyeceğini belirterek, susma hakkını kullanacağını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, sanık Ay'ın emniyette ve savcılık sorgusunda verdiği ifadelerini de okuyarak, bunlara ilişkin beyanda bulunup bulunmayacağını da sordu. Sanık Ay, emniyet ve savcılıkta alınan ifadelerine ilişkin de beyanda bulunmayacağını belirtti.

Duruşmada beyanı alınan mağdur E.F.B, olay tarihinde Kadıköy'de arkadaşlarıyla toplandıktan sonra gece saat 02.00 sıralarında evine dönmek için dolmuşa bindiğini anlattı.

Dolmuştan Bostancı civarında indiğini anlatan E.F.B, "Evin arka sokağına girdiğimde birisinin telefonla konuşmasını duydum. Adımlarımı hızlandırdım. 8-9 yıldır Bostancı'da oturuyoruz. Hiç böyle bir şey duymadım. Dana sonra birisi kolumdan tuttu karnıma bıçak dayayarak 'sesini çıkarma hiçbir şey yapmayacağım' dedi. Sonra ifademde yazılı olan şeyler oldu." dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Karaçam'ın olayın detaylarını anlatmasını istemesi üzerine mağdur E.F.B, "Şahıs sonra evimin bitişiğindeki apartmanın arka bahçesine götürdü. O sırada ölüm tehdidi alıyordum. 'Seni delik deşik ederim' dedi. Şikayetçiyim." diyerek olayın detaylarını anlattı.

Mağdur E.F.B, sanığın kendisine tecavüz ettikten sonra cebindeki parasını ve cep telefonunu da gasp ettiğini ifade etti.

E.F.B'nin avukatı Nuray Ünal da müvekkilinin beyanlarına katıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Mağdurenin annesinin ve babasının da davaya katılmaları yönünde talebimiz var ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katılma talebini kabul etmiyoruz. Çünkü bakanlık olayın mağduru değildir. Bu olayda suçlu konumunda olması gerekir. Çünkü tecavüz olayının öncesinde gerekli toplumsal eğitim çabaları gösterilmemiş, tecavüzü önleyici önlemler alınmamıştır. Burada bakanlığın hizmet kusuru vardır. Biz bakanlığa ayrıca dava açacağız. Olay sonrasında da müvekkilimin gece geç saatte dışarıda gezmesi, alkollü olması sorgulanmış, olay basına yansımış, müvekkilim bu konuda eleştiriler ve olumsuz davranışlara maruz kalmıştır. Bakanlık bununla ilgili koruyucu davranışlara da girişmediğinden katılma talebinin reddini talep ediyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Birsel Kurt da davaya katılma taleplerinin olduğunu söyledi.

Tekrar savunması sorulan sanık Ay, şunları söyledi:

"Ben psikolojik yönden rahatsızım Bu nedenle ilaç kullanıyorum. O yüzden savunma yapmak istemedim. Cezaevine girdikten sonra, cezaevindeki hastanenin psikiyatristi bana ilaç kullanmamı söyledi. Bu nedenle ilaç kullanmaya başladım. Daha önceden yani cezaevine girmeden önce herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yoktu. Benim uykusuzluk sorunum vardı. Bu nedenle cezaevi psikiyatristine gitme ihtiyacı hissettim. Ben yazılı olarak savunma yapmak istiyorum."

Mahkeme heyeti, mağdur E.F.B'nin suç tarihinde reşit olduğu gerekçesiyle anne ve babasının katılma taleplerini reddetti.

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanığa savunmasını yazılı olarak sunması için süre verilmesine karar verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Davanın bitmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, adliyenin bahçesinde pankart açtı.

Gazetecilere konuşan mağdur E.F.B'nin avukatı Nuray Ünal, müvekkilinin maruz kaldığı cinsel saldırının sadece şahsına değil, aynı zamanda tüm kadınların güvenliğine ve özgürlüğüne yönelmiş bir saldırı olduğunu söyledi.

Ünal, "Günümüzde giderek artan bu alçak saldırılar, kadının kendini ve kız çocuklarını korumak adına sosyal hayattan koparak evine kapanmasına, öz güvenini kaybetmesine sebep olacak bir hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

- Olayın geçmişi

Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B'nin bıçakla tehdit edilerek tecavüze uğraması, cep telefonuyla parasının gasp edilmesi olayını soruşturan polis, güvenlik kamera görüntülerinden tespit ettiği şüpheli Cengiz Ay'ı gözaltına almıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cengiz A'nın atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı savunularak, "cinsel saldırı" ve nitelikli yağma" suçlarından 10 yıldan 33 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler