KADEM'den açıklama "erkekler yerini bilsin"

KADEM'den açıklama "erkekler yerini bilsin"

Sosyal medya kullanıcılarının cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak, her konuda kadınlara dayatılan tüm kadın hakları ihlallerine tepki vermek adına başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) açıklama yayınladı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Twitter'da gündeme oturan 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

kadem1.jpg

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."

Twitter'da başlayan Erkek yerini bilsin akımı Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Yıllardır kadınların maruz kaldığı cinsiyetçi sözleri erkeklere uyarlayan kadınlar, '#erkekyerinibilsin' etiketiyle paylaştıkları mesajlarında, cinsiyet eşitliğine vurgu yapıyor.

kadem2.jpg

Ünlü sanatçı Sıla, 'Erkek yerini bilsin' hasthtagini koyarak "Erkeği boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya..." sözlerini paylaştı.

Gaye Su Akyol ise, "Erkek şort giyiyorsa aranıyordur" sözlerini kullanarak cinsiyet eşitsizliğine vurgu yaptı.

Gazapizm,"Çok iyi akım. Altına mızmızlanan işine baksın." tweeti ile akıma destek verdi.

Erkek yerini bilsin akımına belediyeler de dahil oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Şişli, Datça ve Mudanya gibi belediyeler de Twitter hesaplarından konuyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

kadem3.jpg

kadem4.jpg

Etiketler :