Kaçan boğalar zor anlar yaşattı

Kaçan boğalar zor anlar yaşattı

Şanlıurfa'da kesime götürülürken kaçan ve vatandaşlara zor anlar yaşatan kurbanlık boğalar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabalarıyla yakalandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da kesime götürülürken kaçan ve vatandaşlara zor anlar yaşatan kurbanlık boğalar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabalarıyla yakalandı.

Kentte çeşitli noktalarda kurulan hayvan pazarlarında Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Merkez Karaköprü ilçesinde İsmail Küçük'e ait boğa kesime götürüldüğü sırada sahibinin elinden kaçarak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube binasının bahçesine girdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama timinin çabasına rağmen sakinleşemeyen boğa, sokakta koşmaya başladı.

Uzun süren kovalamacada bir binanın korkuluğunu kıran boğa, yaklaşık 2 metre yükseklikten bahçeye atladı. Bir süre sonra sakinleşen boğa kesime götürüldü.

- Kaçarken yaralandı

Öte yandan Milli Eğitim Caddesi'nde kaçan başka bir boğa da yaklaşık yarım saat kovalandı. Boğa, Yenişehir Mahallesi'ndeki bir düğün salonunun bahçesine girdi. Burada camı kırarak içeri girmeye çalışan ve yaralanan boğa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama timinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildikten sonra sahiplerine teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :