Kabil’deki bombalı saldırı

Kabil’deki bombalı saldırı

Pakistan, Kabil’deki terör saldırısını kınadı- Avusturya Dışişleri Bakanı ve AGİT Dönem Başkanı Kurz:- "Ülkenin geleceği için çalışan Afgan ve uluslararası kuruluşlara yönelik yapılan bu gaddar saldırı kabul edilemez"

İSLAMABAD/ VİYANA (AA) – Pakistan ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik temsilciliklerin de bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kendisi de terör kurbanı olan Pakistan’ın, bu tür saldırıların toplum üzerindeki etkisini çok iyi anladığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu terör saldırısı şiddetle kınanarak, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

- AGİT’ten Afganistan’daki terör saldırısına kınama

AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, Kabil’de meydana gelen “gaddar” terör saldırısı sert bir dille kınanırken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, Avusturya Dışişleri Bakanı ve AGİT Dönem Başkanı Sebastian Kurz'un "Ülkenin geleceği için çalışan Afgan ve uluslararası kuruluşlara yönelik yapılan bu gaddar saldırı kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier'in de açıklamada yer alan mesajında, saldırı sonrası ölü ve yaralıların görüntülerinin kendisini dehşete düşürdüğünü belirterek, "Bu saldırıyı sert bir şekilde kınıyorum. AGİT, Afganistan'a terör felaketleriyle mücadelede yardım etmeye devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik temsilciliklerin de bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 80 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :