Jeneratörde hedef Afrika pazarı

Jeneratörde hedef Afrika pazarı

Aksa Jeneratör Üst Yöneticisi Peker:- "Biz hem kalite hem teknoloji olarak Lübnanlıların önündeyiz. Afrika pazarını Lübnanlılardan yavaş yavaş almak üzereyiz" - "Hindistan'da bir jeneratör firması satın alarak Hindistan iç pazarında üretim yapıp katkı sağ

İSTANBUL (AA) - ZEYNEP DUYAR CANLI - Aksa Jeneratör Üst Yöneticisi Alper Peker, Afrika jeneratör pazarında yoğun faaliyet gösteren Lübnanlı üreticilerle ciddi bir rekabet içinde olduklarını belirterek, "Biz hem kalite hem teknoloji olarak Lübnanlıların önündeyiz. Afrika pazarını Lübnanlılardan yavaş yavaş almak üzereyiz." dedi.

Şirketin yurt dışındaki yatırımlarını AA muhabirine değerlendiren Peker, 160 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 70-80 ülkedeki etkinliklerini daha da artırmayı planladıklarını söyledi.

Afrika'da yaklaşık 600 milyon insanın hala enerjiye ulaşamadığına dikkati çeken Peker, şirket olarak Gana, Güney Afrika ve Cezayir'de yatırımlara devam ettiklerini anlattı.

Lübnanlıların jeneratör sektöründe Afrika'yı çok önce keşfettiğini dile getiren Peker, "Lübnanlı üreticilerle ciddi rekabet ediyoruz. Biz hem kalite hem teknoloji olarak Lübnanlıların önünde olduğumuz için Afrika pazarını Lübnanlılardan yavaş yavaş almak üzereyiz." diye konuştu.

Afrika, Hindistan ve Endonezya'da satış faaliyetlerine hız vermek istediklerini ifade eden Peker, şirketin son üç yılda yaklaşık yüzde 40 büyüdüğünü söyledi.

Hindistan'da ise ihracat yapmanın hayli zor olduğunu belirten Peker, "Bu yüzden Hindistan'da bir jeneratör firması satın alarak Hindistan iç pazarında üretim yapıp katkı sağlamayı düşünüyoruz. Şu an hangi firmayı satın alacağımız belli değil, görüşmelerimiz devam ediyor." ifadesini kullandı.

- "Yakın coğrafyada ABD standardında üretim yapan tek firmayız"

Peker, ABD'de jeneratör üretimindeki teknolojik gelişmeleri yerinde öğrenmek için bir işletme kurduklarını ve daha sonra bu gelişmeleri şirketin Türkiye'deki fabrikasına aktardıklarını söyledi.

ABD'de jeneratör satmak için bunu ABD standartlarında üretmek gerektiğini vurgulayan Peker, "Türkiye'de ve yakın coğrafyada ABD standardında üretim yapan ve ABD'de satış yapan tek firmayız. Bunun yanı sıra Miami'de bulunan şirketimiz sayesinde Güney Amerika'ya özellikle Venezuela, Brezilya, Arjantin ve Şili'ye jeneratör satış faaliyetlerinde bulunuyoruz." dedi.

Aksa Jeneratör'ün uzun zamandır Türkiye pazarında lider olduğuna dikkati çeken Peker, satışlarının yüzde 35'ini iç piyasaya yüzde 65'ini de dışarıya gönderdiklerini ifade etti.

Peker, Aksa Jeneratör'ün Türkiye'deki bütün büyük projelerde yer almak için çalıştığını belirterek, bunların içinde İstanbul Yeni Havalimanı projesinin de bulunduğunu belirtti.

Geçen yılki G20 organizasyonu ve bu yılki Antalya EXPO 2016 organizasyonuna Aksa olarak katkı sağladıklarını aktaran Peker, "Büyük Türkiye'nin büyük projelerinde Aksa olarak yer almaya devam edeceğiz. En son Yenikapı Mitingi'nde tüm sahanın enerjisi bizim tarafımızdan karşılanmış olup, bunun yanı sıra mitinge katılan halka da mobil telefon şarj cihazlarıyla destekler verildi. 'Kesintisiz demokrasi, kesintisiz enerji' düşüncemizle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :