Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü

KONYA (AA) - Konya'da, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri, ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Konya...

KONYA (AA) - Konya'da, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri, ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

Konya İl Jandarma Komutanlığınca bir otelde düzenlenen programa, Konya Valisi Yakup Canbolat ve eşi, 3'üncü Ana Jet Üs Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergun Eskici ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Cansaran, iftarda yaptığı konuşmada, başarılarla dolu, köklü geçmişe sahip Jandarma Genel Komutanlığının, kuruluşundan itibaren milletin güven ve sevgisini kazandığını söyledi.

Jandarma personelinin, görevini icra ederken kanunları ve nizamları kendisine rehber edindiğini dile getiren Cansaran, şunları kaydetti:

"Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle, kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır. Kahramanca, canı pahasına, her türlü zor koşulda, en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden jandarma, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum kuruluşlarla, tam bir koordine içinde, bağrından çıktığı Türk milletinden aldığı destekle görev yapmaktadır."

Cansaran, tüm şehitleri rahmet, gazileri de minnetle andıklarını ifade etti.

İftar programında, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sema gösterisi de yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :