Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi- Savunma yapan sanık Egin:- "FETÖ elebaşı karşımda olsa kafasını keser, ibret olsun

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan Tahsin Egin, 2009'da astsubay olarak göreve başladığını, olay tarihinden önce Kara Harp Okulunda kursiyer subaylık eğitimi gördüğünü söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı akşam İl Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Veli Köse'nin kendisini aradığını anlatan Egin, emniyet takviyesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığına gideceklerini söylemesi üzerine buraya gittiklerini anlattı.

Kışlaya kimliklerini ibraz ederek girdiklerini, bir süre sonra çatışmaların başladığını belirten sanık Egin, güvenli bir bölgeye geçerek beklediğini, kendisinin çatışmalara dahil olmadığını savundu.

Egin, sabah saatlerinde telefonundan darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, bundan kısa süre sonra vurularak, yaralandığını ve hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Darbe girişiminde bulunmadığını, darbeye yönelik emir almadığını iddia eden sanık Egin, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık Egin, "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen karşında olsa ne yaparsın?" soruna, "FETÖ elebaşı karşımda olsa kafasını keser, ibret olsun diye Kızılay Meydanı'na bırakırdım. Aranan teröristler listesinde kırmızı listede zaten. Ben de görevimden ihraç edildim, para ödülü alırdım." cevabını verdi.

Davaya yarın devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :