İzmir'deki sağanak ve dolu

İzmir'deki sağanak ve dolu

Tire Ziraat Odası Başkanı İbişoğlu: - "Yaklaşık 2 bin dekarlık tarım arazisinde hasar oluştu"

İZMİR (AA) - Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, ilçede dün etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle yaklaşık 2 bin dekarlık tarım arazisinde hasar oluştuğunu bildirdi.

İbişoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam 10 dakika etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu ve ardından başlayan sağanak nedeniyle Derebaşı, Doyranlı, Yiğrenli, Peşrefli ve Kahrat mahallelerinde derelerin taştığını, bölgedeki ekili araziler ve fidanlıkların zarar gördüğünü belirtti.

Yağıştan zarar gören alanlarda incelemelerde bulunduklarını kaydeden İbişoğlu, şöyle konuştu:

"İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile hasar tespiti için incelemelerde bulunuyoruz. Sağanak ve dolu nedeniyle 2 bin dekarlık tarım arazisinde hasar oluştu. Sağanak sonrası dere yataklarının tıkanması nedeniyle bazı arazilerde su taşkınları oluştu. Bazı bölgelerde tarım araç ve gereçlerinin de sürüklendiği görülüyor. Bölgede zarar büyük ve üreticimiz üzgün. Neyse ki can kaybı yok."

İbişoğlu, üreticilerin Ziraat Bankası ve özel bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Derebaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Acü ise köyde yaklaşık 50 üreticinin, ürünlerinin hasar gördüğü gerekçesiyle başvuru yaptığını, zararın 5 milyon lirayı bulduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bölgede fidancılık yapan Hatice Zan ise 4 dekarlık bahçesindeki süs bitkilerinin yarıdan fazlasının zarar gördüğünü, devletten destek beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :