İzmir'deki organize suç örgütü davası

İzmir'deki organize suç örgütü davası

Organize suç örgütü kurarak "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 31'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de organize suç örgütü kurarak maddi menfaat elde ettikleri, ayrıca "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri gerekçesiyle açılan davada 31'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Burçhan Erol, iş adamı Gökhan Kalıpçı'yı öldüren Nadir Sönmez'i olay yerine götürdüğü ve ona silah temin ettiği yönündeki suçlamaya ilişkin savunma yaptı.

Cinayetten haberinin olmadığını ileri süren Erol, korsan taksicilik yaptığını, Lider Camgöz'ün ricasıyla Sönmez'i Bayraklı'ya götürdüğünü belirtti.

İlk gün işini halledemediğini anlatan Sönmez'i diğer gün aynı yere tekrar götürdüğünü vurgulayan Erol, bu kişiye silah verdiğine ilişkin suçlamayı ise kabul etmedi.

Mahkeme başkanının, Sönmez'in, "Silahı Burçhan Erol'dan aldım." ifadesini hatırlatması üzerine Erol, "Silahı ben vermedim. Lider Camgöz talep ettiği için Sönmez'e yardımcı oldum. Şimdi verdiğim ifade doğrudur." dedi.

Mahkeme başkanı, savunması alınmayan sanıklar ile müştekilerin ifadelerinin yarın alınacağını belirtti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

- İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle firari sanık örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 31'i tutuklu 69 sanık hakkında dava açılmıştı.

Organize suç örgütüne üye oldukları gerekçesiyle yargılanan sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek, FETÖ soruşturmalarını etkilediğine dikkat çekilen iddianamede, "Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle 'FETÖ borsası' olduğu kuşkusu uyanmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :