İzmir'deki organize suç örgütü davası

İzmir'deki organize suç örgütü davası

Organize suç örgütü kurarak "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 31'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de organize suç örgütü kurarak maddi menfaat elde ettikleri, ayrıca "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri gerekçesiyle açılan davada 31'i tutuklu 69 sanığın yargılanması sürdürüldü.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz sanık polis memuru U.C, "İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinin 15 Mayıs 2018'de yapacağı operasyonu bir gün önceden bazı tutuklu sanıklara bilgi verdiği" suçlamasına ilişkin savunma yaptı.

U.C, 14 yıldan beri polis memuru olarak çetelerle mücadele ettiğini dile getirerek, operasyonun yapılacağını 5 kişiden başkasının bilmediğinden kendisinin böyle bir operasyonun varlığından haberdar olmadığını savundu.

Gizlilik ve kısıtlılık bulunan bir dosyada bilgi sızdırmasının söz konusu olamayacağını söyleyen U.C, suçlamaları kabul etmedi.

Tutuksuz sanık V.A, "müşteki A.K'nin çekine el konulması, müştekinin ortağı olduğu şirketin birtakım bahanelerle kendisinden alınması, tekrar kendisine satılması"na ilişkin suçlamalar hakkında ifade vererek, bir öğretmen olarak burada bulunmaktan utanç duyduğunu dile getirdi.

FETÖ'ye ait okulların kapatılmasını fırsata çevirmek için Manisa'da A.K. ile bir kolej kurduklarını ancak parasını almadığı A.K'yi kolejin ortağı yaptığını ileri süren V.A, müştekinin daha sonra ortaklıktan ayrılmasına rağmen kendilerini herhangi bir ödeme yapmadığını da iddia etti. V.A, A.K'nin verdiği ifadenin bir senaryonun ürünü olduğunu savundu.

A.K'nin yurt dışında olduğunu aktaran V.A, "Tabiri caizse, A.K'ye çökerek onun parasını aldığımız doğru değildir." dedi.

Tutuklu sanık İbrahim Musab Yardımcı da hakkındaki "silah ticareti yapma" suçlamasına ilişkin, örgüt üyesi olmakla suçlandığını ancak yargılanan sanıklardan sadece birkaçını tanıdığını beyan ederek, "Herhangi bir kişiyle silah ticareti yapmadım. Silah ticareti yapan kimseyi de görmedim." diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam etmesine karar verdi.

- İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle firari sanık örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 31'i tutuklu 69 sanık hakkında dava açılmıştı.

Organize suç örgütüne üye oldukları gerekçesiyle yargılanan sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek, FETÖ soruşturmalarını etkilediğine dikkat çekilen iddianamede, "Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle 'FETÖ borsası' olduğu kuşkusu uyanmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :