İzmir'deki Davutoğlu-Çipras görüşmesi

İzmir'deki Davutoğlu-Çipras görüşmesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican:- "Başbakanımız, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez böylesi önemli bir zirve vesilesiyle İzmir'de olacak. Bu büyük buluşmanın, başta İzmir olmak üzere ülkemiz ekonomisi ve iki ülkenin ilişkileri açısından önemli kazanç

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşmasının önemli kazançlar doğuracağını kaydetti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir buluşmasında Ege Denizi'nin iki yakasındaki dost ülkelerin güçlü işbirliğinin gelişeceğini vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel’den İzmir'e 7 Mart Pazartesi akşamı saat 21.30'da geleceğini ve Adnan Menderes Havaalimanı'nda karşılama gerçekleştireceklerini bildiren Delican, "Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı Çipras ile sığınmacılar ve daha pek çok meseleyi de görüşmesi de bekleniyor. Olumlu sonuçlar alınacağını ve ortaya gerek ticari gerekse insani işbirlikleri çıkacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ege Denizi'nin birçok açıdan dünya üzerindeki önemli değerlerden biri olduğunu hatırlatan Bülent Delican, iki dost ülkenin ekonomide, toplumsal durum ve olaylarda bir araya gelmesini ve başbakanlık düzeyinde istişarelerde bulunmasını önemsediklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez önemli bir zirve vesilesiyle İzmir'de olacağına işaret eden Delican, "Bu büyük buluşmanın başta İzmir olmak üzere ülkemiz ekonomisi ve iki ülkenin ilişkileri açısından önemli kazançlar doğuracağına inanıyorum" dedi.

Delican, Başbakan Davutoğlu'nu karşılamak için tüm vatandaşları 7 Mart Pazartesi akşamı İzmir Adnan Menderes Havaalimanı'na davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler