İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Seferihisar'da boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kadir A. ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Emine Şentüfekçi Tezcan katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Tezcan, sanıkların iddianamedeki sevk maddeleri gereğince en üst hadden cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti, cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu.

İddia makamı mütalaasında, başka bir olay sebebiyle Şakran Cezaevi'nde hükümlü olan sanık Kadir A'nın 18 Nisan 2016'da izinli olarak cezaevinden Seferihisar'a geldiğinde, annesinden, eşi Simge A'nın, Hakan Ç. ile duygusal yakınlık kurduğunu öğrendiğini, bu nedenle de maruz kaldığı haksız tahrikin etkisiyle Simge ve Hakan'ı takibe aldığını belirtti.

Cumhuriyet savcısı, sanık Kadir A'nın, her iki kişiyi de öldürmek için plan yaptığını, silah temin ettiğini, plan çerçevesinde sosyal paylaşım sitesinden, izin bitimi cezaevine teslim olmuş gibi paylaşımlar yaparak eşi Simge ile Hakan'ın rahat hareket etmelerini sağladığını kaydetti.

Sanığın, olay günü tam dolu haldeki otomatik av tüfeğini alarak maktulün evinin civarındaki ağacın arkasına saklanıp beklemeye başladığını dile getiren cumhuriyet savcısı, Kadir A'nın, bir süre sonra eve gelen Simge A. ile Hakan Ç'ye kısa mesafeden öldürme kastı ile birden çok ateş ettiğini, Simge A.'yı öldürdüğünü, Hakan Ç'yi ise yaraladığını anımsattı.

Cumhuriyet savcısı, sanık Kadir A. hakında Simge A'yı tasarlayarak öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Savcı, daha sonra sanığın suçu haksız tahrik nedeniyle işlediği gerekçesi ile indirim uygulanarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, ayrıca sanığın önce Hakan Ç'yi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı, daha sonra suçun teşebbüste kalması nedeniyle verilecek cezadan indirim uygulanmasını talep etti.

Savcı diğer sanıklar hakında da mütalaasını verdi.

Buna göre, savcı, Üzeyir K, Aykan K, ve Niyase K'nin, olay sonrası kaçma ve saklanma arayışına giren Kadir A'ya, işlediği suçları bilmelerine rağmen saklanacak yer temin etmek ve nakline aracı olmak suretiyle yakalanmasını engellemek için imkan sağladıkları, böylece "suçluyu kayırma suçunu işledikleri" gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, sanıklardan Münir B. ve Faruk Ş'nin üzerlerine atılı suçu işlemediklerini belirterek beraatlerini talep etti.

Tutuklu sanık Kadir A. olayı tasarlayarak işlemediğini öne sürerek olayın aniden geliştiğini savundu.

Mahkeme heyeti, Kadir A'nın tutukluluk halinin devamına, taraf avukatlarına da esas hakkındaki savunmaları için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

- Olay

Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Simge A. (24), 25 Nisan 2016'da boşanmak istediği için, cezaevinden izin alan kocası Kadir A. tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Olayı soruşturan savcılık, tutuklu sanık Kadir A. hakkında "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet, Kadir A'ya yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "Suçluyu kayırma" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :