İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Seferihisar'da boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Seferihisar ilçesinde boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kadir A. ve taraf avukatları ile öldürülen Simge A'nın ailesi hazır bulundu.

Tanık olarak ifade veren Ç.D, sanığın hem arkadaşı hem de akrabası olduğunu söyleyerek, Kadir A'nın cezaevinde olduğu eşi Simge A'nın başka bir erkekle ilişki yaşadığını duyduğunu ileri sürdü.

Simge A'nın ilişkisi olan Hakan Ç. ile ev tuttuğunu ifade eden Ç.D, olayların olduğu dönemde cezaevinde bulunan sanık Kadir A'nın izne çıktığını, Simge A'yla boşanmak istediklerine ilişkin konuşmaları duyduğunu söyledi. Ç.D, daha sonra cezaevinde ziyaret ettiği Kadir A'nın kendisine cinayetin nasıl gerçekleştiğini anlattığını kaydetti.

Ç.D., "Eğer sanık böyle bir şeyi planlı yapsaydı, mutlaka bana söylerdi. Kendisiyle çok yakın arkadaşım." dedi.

Tanık Ç.D, Simge A'nın ailesinin avukatı Seda Ayaz Aksoy'un "Simge ile Hakan'ın hangi tarihte ev tuttuklarını biliyor musun?" sorusuna "Hatırlamıyorum." diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Kadir A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Simge A. (24), 25 Nisan 2016'da boşanmak istediği için, cezaevinden izin alan kocası Kadir A. tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Olayı soruşturan savcılık, tutuklu sanık Kadir A. hakkında "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet, Kadir A'ya yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "Suçluyu kayırma"dan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :