İzmir'de yasa dışı geçişle mücadele

İzmir'de yasa dışı geçişle mücadele

Bayraklı ve Menemen'deki operasyonlarda, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan yabancı uyruklu 116 kişi yakalandı- Geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ve Menemen'deki ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan yabancı uyruklu 116 kişi yakalandı, geçişleri organize ettikleri iddiasıyla 7 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Mürdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ilçesinde iki minibüsü durdurarak yaptığı incelemede, göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan B.A. (35), yabancı uyruklu M.M. (21) ve F.N. (25) ile 73 yabancı uyruklu kaçak göçmeni yakaladı. Minibüslerdeki kontrollerde 43 can yeleği, 18 şambrel ve 3 şişirme pompası ele geçirdi.

Ekiplerce, Menemen ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan kontrollerde de göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan C.F. (29), A.S. (31), A.A. (25) ve R.A. (37) ile 43 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Araçta yapılan aramada 31 can yeleği tespit edildi.

Yasa dışı geçişi organize ettikleri iddasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan B.A, M.M, F.N, C.F, A.A. ve R.A. tutuklandı, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :