İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi davası

İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi davası

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darbedilmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi - Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapılacağı sırada müezzinin avukatlarıyla

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darbedilmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 2 sanık, cami müezzini Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada tutuklu yargılanan Adil C'nin, avukatlarının itirazı üzerine 31 Ocak'ta İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edildiğini açıkladı.

Müezzin Kuzgun'un avukatı Zeki Arıtürk'ün sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etmesi sonrası söz alan sanık Adil C, kaçacağına ilişkin iddiaların yersiz olduğunu savundu.

Sanık Pınar D, emniyet, savcılık ve önceki duruşmada verdiği ifadeleri tekrar ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklu yargılanmasına yönelik talebin reddine, Almanya'da bulunan sanık İlknur C.F. hakkındaki yakalama kararının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Duruşma sonrası tartışma

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapılacağı sırada bazı sanık yakınlarıyla, müezzin Kuzgun'un avukatları arasında tartışma yaşandı.

Bir sanık yakınının, müezzin ve avukatının gerçeği yansıtmayan ifadeler kullandığını iddia etmesinin ardından, avukat Zeki Arıtürk, "Darbecilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Sanık yakınlarının uzaklaşmasının ardından açıklama yapan avukat Arıtürk, olaya ilişkin görüntü kayıtlarında müezzinin içeride ve dışarıda darbedildiğinin görüldüğünü belirterek "Bizler sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Bunların ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Burada nezaketle basın açıklaması yapmak isterken dahi arkadaşlarımız provoke edilmeye çalışıldı." dedi.

Sanıkların avukatı Ali Naci Erdem ise daha yargılama sona ermeden müvekkillerinin hainlikle suçlanmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Davayı izleyen 15 Temmuz gazilerinden Arif İlke ise hiçbir siyasi partinin temsilciliğini yapmadan sadece halkın vicdanını temsilen davayı takip ettiğini vurgulayarak "Hocama destek vermek için geldim. Ne makam ne mevki ne de şov hesabı var. Hesapları olan insanları görüyorsunuz, hala saldırgan tavır ortaya koyuyorlar." diye konuştu.

- Olay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen bazı kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması anları, güvenlik kamerasına yansımıştı.

Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede olayı gerçekleştirdiği belirlenen Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur C.F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :