İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 17-19 Mayıs tarihlerinde 3. İzmir Gençlik Festivali düzenlenecek

İZMİR (AA) - İzmir'deki kültür sanat etkinlikleri, bu hafta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı coşkusuyla renklenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 17-19 Mayıs tarihlerinde İnciraltı Kent Ormanı'nda 3. İzmir Gençlik Festivali ve kamp etkinliği düzenleyecek.

Etkinlikler kapsamında Bulutsuzluk Özlemi, Pamela, Aylin Aslım gibi ünlü isim ve grupların yanı sıra genç sanatçılar da Engelliler Parkı'ndaki helikopter alanında konser verecek.

Genç Sahne Sanat Etkinlikleri çerçevesinde kentin çeşitli merkezlerinde 7 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde konserler yapılacak.

- Senfoni

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO) 19 Mayıs'taki programı ise Alsancak Atatürk Spor Salonu'ndaki "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapanış Konseri" olacak.

Hakan Şensoy şefliğindeki orkestra, Yüksek Sadakat grubunu konuk edecek.

İZDSO'nun 17 Mayıs'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) Kuvayı Milliye Hareketi'nin 100. Yılı Konseri'nde ise Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Orçun Orçunsel ile "Kuvayı Milliye Oratoryosu" sahnede olacak.

Konserin şefliğini Orçun Orçunsel, anlatıcılığını ise Erkan Kolçak Köstendil üstleniyor.

AASSM'de 19 Mayıs 100. Yıl Özel Konseri TED Senfoni Orkestrası 19 Mayıs'ta sahne alacak.

Olten Filarmoni Orkestrası'nın kapanış konseri de 22 Mayıs'ta AASSM'de yapılacak. İbrahim Yazıcı şefliğindeki konserde solist Cem Adrian müzikseverlerle buluşacak.

- Tiyatro, opera, bale

İzmir Devlet Tiyatrosu 16-17-18 Mayıs'ta Konak Sahnesi'nde "Kaşıkçılar" adlı oyunu, aynı tarihlerde Karşıyaka Sahnesi'nde de "İkimizin Dünyası" adlı eseri sahneleyecek.

Bornova Kültür Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde 16-17 ve 19 Mayıs'ta "Bir Anadolu Masalı", Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde de 16 ve 17 Mayıs'ta "Türkiye Kayası" ile sanatseverleri ağırlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi 21 Mayıs'ta Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Salonu'nda J. S. Bach'ın "Minyatür" ve M. Richter ile O. Arnalds'ın "Gece" adlı eserleriyle sahnede olacak.

Koreografisi Ricardo Fernando'ya ait eserin dekor tasarımını Kaan Güreşçi, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer üstleniyor.






Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :