İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

Bornova Kültür Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde "Bir Anadolu Masalı" oyunu gösterilecek- İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şef Alessandro Cedrone yönetimindeki konserinde Anadolu Nefesi sahne alacak

İZMİR (AA) - İzmirli sanatseverleri mayısta tiyatro ve konserlerle renkli programlar bekliyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin yazdığı "Suç ve Ceza" oyununu 9-11 Mayıs'ta Bornova Kültür Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde tiyatroseverler ile buluşturacak.

Aynı yerde 14-15 Mayıs'ta ise "Bir Anadolu Masalı" oyunu sahnelenecek. Volkan Dinç'in yazıp yönettiği oyun, çocukları sevgi dolu bir maceraya taşıyor.

Karşıyaka Sahnesi ise 9-11 Mayıs tarihlerinde Gert Hoffmann'ın yazdığı Barış Eren'in yönettiği "Oğul" oyunu ile tiyatroseverleri ağırlayacak.

Oyunda, 2. Dünya Savaşı'nda kaybolan oğlunu arayan bir annenin hikayesi anlatılıyor.

Konak Sahnesi'nde de 9-11 Mayıs tarihlerinde Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Nereye" isimli oyunun gösterimi yapılacak.

"Nereye", Avrupa'ya gitmek isteyen bir grup mültecinin öyküsünü anlatıyor.

Aynı sahnede 14-15 Mayıs'ta Müsahipzade Celal'in "Kaşıkçılar" adlı eseri sahnelenecek.

Kalfalıktan ustalığa geçen kaşıkçı ustası Habib ile Didar Ağa'nın konağında cariye olan Nurhayat'ın aşkını konu alan oyun, eski İstanbul yaşamını eğlenceli biçimde anlatıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şef Alessandro Cedrone yönetimindeki 10 Mayıs'taki konserinde Anadolu Nefesi sahne alacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) konserde besteci Ekin Eti'nin bakır üflemeli ile elektronik çalgılar ve orkestra için yazdığı Aşık Veysel "İnsanlık Davası" ile Ottorino Respighi'nin "Saba Melikesi Belkıs" eserleri seslendirilecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi 15-16 Mayıs'ta Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde İspanyol Renkler Zarzuela adlı opereti sanatseverlerle buluşturacak.

AASSM'de 9 Mayıs'ta Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı yararına "İzmir'den Romanya ile Avrupa Birliği'ne Resital" adlı etkinlik düzenlenecek.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu da "Dinleti' programı kapsamında 10 Mayıs'ta Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Rakım Elkutlu Sahnesi'nde Erdem Özgen solistliğinde konser programı hazırladı.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :